MENÜ

Békásmegyeri 3.sz. Lakásfenntartó Szövetkezet

6 háztömb, 1 lakóközösség

Emelkedő kiadások, változatlan közös költség

(2018. július 4.)

 

A május 28-án megtartott éves rendes közgyűlés megszavazott és elfogadott határozatait IDE KATTINTVA olvashatják el a tisztelt lakótársak.

Szeretnénk itt is kiemelni, hogy az egyre öregedő (kb. 40 éves) házainkban egyre több várható és sajnos váratlan műszaki probléma adódik, amiknek az elhárítására illetve megelőzésére a vezetőség igyekszik előre felkészülni mind szakmailag, mind pénzügyileg. A pénzügyi részben külön bravúr, hogy a források és a kiadások átcsoportosításával, de a közös költség összegének megemelése nélkül sikerült ezt megtervezni a 2018-as évre. Szintén említést érdemel, hogy a szövetkezet munkavállalóinál bérfejlesztést javasolt a vezetőség, amit a közgyűlés meg is szavazott.


 

 

Vízbiztonság, avagy az ivóvízellátás nem komfort kérdése (kellene, hogy legyen)

(2018. május 24.)

 

A globális felmelegedéshez kapcsolódóan a vízbiztonság napjaink egyik legfelkapottabb témája. Vagyis inkább annak kellene lennie, hiszen jó minőségű ivóvízre mindenkinek napi szinten szüksége van. Persze egészen addig nincs baj, amíg az ember megnyitja a csapot és folyik belőle a víz. Úgyis mondhatnánk, hogy minden a szokásos mederben folyik. Viszont, ha elkezdenek kilyukadni a csövek, akkor bizony csőstül jön a probléma, mert nem mederbe, hanem vederbe folyik ez a drága kincs. Az szintén alapelvárás, hogyha a 10. emeleten megnyitja valaki a melegvizes csapot, abból ne langyos víz folyjon hosszú percekig, mert a számla melegvízről szól.

 

Épületeink 1979-81 között épültek, nincs mit szépíteni, a 40 éves ivóvíz-hálózatunk elérte életútjának a végét. A jelenlegi állapot már csak karbantartásokkal nem kezelhető, a biztonságos vízellátás a kilyukadt vezetékekre helyezett „csőbilincs erdővel” már nem garantálható. Lakásszövetkezetünk vezetősége mindig is a gazdaságos és felelős működés mellett tette le a voksát, ezért vette napirendre a vízvezetékek korszerűsítésének problémáját. Ez két ütemre bontható. Az egyik az utcai bekötéstől a ház úgynevezett alapvezetékeinek szakaszára, illetve a másik, a pincékből az egyes lakásokat ellátó, a strangokban futó vezetékek szakaszára. Előbbiek korszerűsítése indult el (a Jós u. 2-16. házsor esetében be is fejezte) Lakásszövetkezetünk, vagyis megkezdődtek a hideg, meleg és a cirkulációs víz alapvezetékek cseréi, amely korszerűsítés a hat épületben a tervek szerint ez évben befejeződnek. Az alapvezetékbe beépített FV-Plast polipropilén alapanyagú PP-R csövek, idomok és szerelvények megfelelnek a vonatkozó műszaki és egészségügyi követelményeknek. Az erről szóló tanúsítványt IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

Miért a PP-R anyagú technológiára esett a választásunk, amikor az „acélcsőben” és az "ötrétegű" csőben legalább van anyag!?

A szóba jöhető csőanyagok:

1. Horganyzott acélcső: ivóvízre minősített csövet nem találtunk. Felelős kivitelezők a beépítést a néhány éves! élettartam miatt nem vállalják. Az acélcső alkalmazása e tekintetben megszűnt. Közgyűléseken mégis sokan hozzászóltak, hogy ez is kibírná 40 évig, mint a jelenlegi és olcsó. A Szövetkezet tapasztalata, hogy a csereként beépített csőszakaszok a vékony horgany bevonat és a rossz acélminőség miatt 2-3 éven belül átlyukadnak. Ezek a csöveket ma már csak a középületek „száraz” vezetékes tűzoltó rendszereihez használják, oda kiváló!

2. Polietilén-alumínium ötrétegű cső: ivóvízre minősített, általános szerelésre (családi ház, kisebb épületek) használják. A soklakásos magas épületek alap és a felszálló vezetékeihez az ötrétegű típus speciálisan nagyátmérőjű RS rendszerét használják, ami az idomok és szerelvények miatt drága. A szerelés időigényes, ezért a munkadíja is magas. Vízkő nem képződik, a keresztmetszet állandó marad, az élettartam 50 év. A többrétegűre árajánlatot nem kértünk, ismerve, hogy drága.

3. Rézcső: ivóvíz minősítéssel csak egy gyártót találtunk. Az alapvezetékhez szükséges idomokat és szerelvényeket megrendelésre gyártják, az anyagárak rendkívül magasak, amihez társul a magas munkadíj is. Közgyűlési hozzászólók érveltek az egészségre ártalmatlan rézcső mellett, és a ki tudja’ milyen ártalmas műanyag cső ellen. A lakások felszálló strangvezeték anyagárai 360%-kal!! drágábbak, mint a PP-R rendszer anyagárai, az alapvezeték nagyobb csőméreteire nem kaptunk ajánlatot.

4. Polipropilén alapanyagú PP-R cső: ivóvízre minősített, az idomok és a szerelvények a csővel azonos anyagból készülnek. Felületi olvasztással egy anyagként hegeszthetők 260 °C hőmérsékleten. A szerelés egyszerű, gyors és biztos csőkötés jön létre. Az anyagár és a munkadíj alacsony. Vízkő nem képződik, a keresztmetszet állandó marad, az élettartam 50 év. A melegvíz csöveknél a hőtágulás miatt tágulási szakaszokat építenek be. Fogadjuk el a legmagasabb vízminőség követelményeket teljesítő, vízkőmentes, tiszta vizet adó, elérhető árú és 50 év élettartamú polipropilén PP-R csőrendszert. A rézcső, ha mégoly olcsó is volna, a belőle kapott „egészségesebb” ivóvíz csak önámítás, mert a Dunából nyert vizünk több tíz kilométeres műanyag csővezetéken jut el a házainkig, ahol az utolsó néhány tíz méternyi rézcsövön keresztül ugyanazt a vizet kapnánk eredményül.

Egy beruházás során nem csak a bekerülés anyagköltségeit kell figyelembe vennünk, hanem számos egyéb tényezőt is:

 

- Mennyi idő alatt kivitelezhető a beruházás (meddig nem lesz víz a lakásokban)?

I. ütem: Az alapvezeték építése, átadása 6-8 hét házanként. Az alapvezeték rákötése a régi felszállókra néhány órás vízhiányt jelent lakásonként.

II. ütem: Az egymás feletti lakásokban (10 vagy 11) számolni kell, hogy több napon keresztül lesz vízhiány annyi kivétellel, hogy a kivitelezők délutántól másnap reggelig vagy a konyhában vagy a fürdőszobában biztosítják a vízellátást. Ennél pontosabbat ma még nem tudunk. Tulajdonosi döntés kell a finanszírozásra és a munkák ütemezésére, mert nincs más anyagi forrás, mint a lakók befizetései.

 

- Mennyire körülményes a kivitelezés (zaj, szag, szennyeződés, stb.)?

I. ütem: Az alapvezeték kivitelezésénél a néhány napig tartó betonfúrás zaján kívül más dolog nem okoz a lakóknak kellemetlenséget.

II. ütem: A lakásokon keresztülmenő közös csővezetékek cseréje zajos, szagos és szemetes! Elkerülni nem lehet, de a kivitelezők igyekeznek ezeket az elviselhetőségen belül tartani.

A közös vezetékekhez való hozzáférést a lakóknak kell biztosítani a konyhában és a WC-ben. Ez legalább akkora közreműködést és együttműködést igényel, mint amit a fűtéskorszerűsítéskor az összekötő szakasztok behegesztésekor és a költségosztók felszerelésekor tapasztaltak és toleráltak a lakók.

 

- Mennyire karbantartás-igényes egy-egy technológia az üzemeltetés során, mennyire tartós?

Az új PP-R rendszer egyik garanciafeltétele az előírás szerinti dokumentált figyelemmel kísérés és karbantartás, (pl: csepegés ellenőrzés, vízszűrő tisztítás stb.) havonta, fél évente, évente. Az alapvezeték, mint központi ellátó elem, nem maradhat felügyelet nélkül. A tartósságot a beépített anyagok és a szerelés minősége adja, ebben az elvárható gondossággal jártunk el, a többit az idő bizonyítja.

 

- Mennyi a vállalt garancia a beépített anyagokra és a kivitelezésre?

A vállalt garancia a kivitelezésre 5 év, az anyagokra további 45 év.

 

Jelenleg az I. ütem zajlik. A kivitelezők minden házban az alapvezetéken a 24 lakássorhoz 48 hideg, meleg és cirkulációs leágazást készítenek.

Az alábbi képen az egy lakássorhoz tartozó fürdőszobai és konyhai leágazások láthatók.

Alapvezeték (PP-R)

 

 

A következő képen pedig a meleg és a cirkulációs vezeték hőtágulást kiegyenlítő tágulási (dilatációs) szakasza látható, ami megakadályozza a csövek feszülését, törését.

 Hőtágulás (PP-R)

 

Más technológiáknál a felhasználandó idomok számának (és ezáltal a költségek) minimalizálása miatt gyakran ezek a hőtágulási szakaszok szoktak kimaradni, vagy nem megfelelő számban kivitelezik őket a teljes rendszerben. Ez viszont idő előtti csőtöréshez, vízelfolyáshoz vezet. Ezeket a meghibásodásokat csak az alábbi képen is látható csőbilincs megoldással lehet kezelni, ami csak a probléma azonnali gyors elhárításához elegendő.

Lyukas cső bilinccsel javítva

(A nagyobb felbontású változat megtekintéséhez kattintson a képekre!)

 

Visszatérve a mi korszerűsítésünkhöz, az idomokkal összehegesztett csőrendszeren végül nyomáspróba, majd előírt vegyszerekkel történő átmosás történik az ivóvíz szállítása miatt. Ezek után kerülhet sor a hivatalos vízmintavételre és a vízminősítő vizsgálatra a tényleges használatba vétel előtt.

 

Örömmel és megelégedéssel tudatjuk, hogy a fenti korszerűsítés I. üteme elkészült a Jós utca 2-16. épületnél, és a munkák már a Jós utca 1-15. épület pincéjében folytatódnak. A munkálatokról minden érintett lakót időben tájékoztatunk. A beruházásról bővebb információkat hallgathatnak meg Gergely Sándortól a május 28-i (hétfő) közgyűlésen, jöjjenek el minél többen!


 

 

MEGHÍVÓ - Közgyűlés 2018. május 28-án (hétfő)

(2018. május 18.)

 

Értesítjük Önöket, hogy 2018. május 28-án (hétfőn) 17:30 órai kezdettel beszámoló közgyűlést tartunk a Milton Friedman Egyetemen (volt Zsigmond Király Egyetem), 1039 Bp., Kelta u. 2.

 

A megjelentek beszámolót hallgathatnak meg a 2017. évben elvégzett műszaki munkákról, a lakásszövetkezetünk tavalyi gazdálkodásáról, illetve megvitatásra kerül a 2018. évi terv, különös tekintettel a kiadási és tartalékolási oldalt, amelyhez kapcsolódóan több határozati javaslatról is szavazni szükséges. A gyakori honlaplátogatók körében is kedvenc témának számító illegális szemetelés, rongálások, tűzveszélyes folyosók és tárolók témakörben szintén aktuálitások kerülnek ismertetésre, a cselekvési terv kidolgozásában számítunk a megjelentek javaslataira! Szintén beszámolót hallgathatnak meg a közgyűlés résztvevői a vízcsőcsere program aktuális helyzetéről, a további munkálatok ütemezéséről.

 

Kérjük a lakótársakat, hogy mivel több témában is felelős döntést kell hozni, ami közös érdekünk, hogy minél többen vegyenek/vegyünk részt személyesen vagy küldött útján ezen a közgyűlésen. Akadályoztatás esetén van lehetőség meghatalmazottat küldeni álláspontunk képviseletére, kérjük éljenek ezzel a lehetőséggel is! A meghatalmazást a kipostázott meghívó mellékleteként találják meg, vagy beszerezhető az ügyfélszolgálati irodában nyitva tartási időben, továbbá a műszaki ügyeleten is.

 

A zökkenőmentes és pontos kezdés miatt kérjük aki teheti jöjjön korábban, mert a regisztrációt már a kezdés előtt 30 perccel korábban elkezdjük!

 

A kispostázott közgyűlési meghívót IDE KATTINTVA tudja megnyitni, kinyomtatni.


 

 

Állítsa 5-re a radiátorszelepeket a nyárra!

(2018. május 11.)

 

A fűtési szezon végével egyetlen fontos teendője maradt a lakótársaknak. Kérjük és javasoljuk, hogy a szabályozószelepeket hagyják teljesen nyitott állásban. A nyári vízleeresztéssel járó munkákhoz (pl. radiátorcsere) vagy az őszi fűtési szezon zökkenőmentes indításához ugyanis elengedhetetlen, hogy a szabályozószelepek ne legyenek letapadva. Ez csak a teljesen nyitott állapotban való tartással kerülhető el biztosan a fűtési szezonon kívüli időszakban.

A részletesebb, ábrákkal illusztrált tájékoztatók az alábbi linkekre kattintva olvashatóak:

 


 

Miért mutat fogyasztást az elzárt radiátor költségosztója?

(2018. február 16.)

 

Az elmúlt napokban a címben szereplő volt a leggyakrabban feltett lakói kérdés a Műszaki ügyeleten és az Ügyfélszolgálaton. Van egy jó hírünk, az esetek 99%-ban nem a költségosztó romlott el! Van egy rossz hírünk is, ez ilyen. Nem hibája, hanem tulajdonsága ennek a fajta bekötési és fogyasztásmérési lehetőségnek. Ha röviden szeretnénk megválaszolni, akkor a pár egységnyi fogyasztásért az úgynevezett átfűtés jelensége felőlős és/vagy a "gyors szellőztetés" miatt alakul ki leggyakrabban ez a "pár forintos" fogyasztás.

Előbbi jelenség a helyhiány miatt alkalmazható rövid bekötési szakaszoknak köszönhető.

             

Utóbbi pedig egyszerűen azért "pörgeti meg" a fogyasztásmérőt, mert a levegőnél lassabban hűl le a radiátor felülete és a szellőztetés miatt beengedett téli hideg levegő okozta hőmérsékletkülönbség átmenetileg elér akkora mértéket, amit fogyasztásnak, fűtési szolgáltatásnak tekint a műszer. Hozzátesszük, hogy mindez pár forintos eltérést eredményez, és nem kiküszöbölhető ebben a technológiában.

A részleteket az alábbi linkeken elérhető tájékoztatókból ismerhetik meg a kedves lakók!


 

 

Nyitott ablak = nyitott pénztárca

(2017. december 20.)

 

A téli fagyok beköszöntével és a nyitva hagyott folyosói ablakok látványa miatt ismét úgy gondoltunk, hogy egy régi, de sajnos örökzöld témát kell felmelegítenünk. Történetesen azt, hogy amíg a közösségünk egyik fele az energiatakarékossági beruházásokat sürgeti, addig a másik fele mit sem törődve pazarolja az energiát, például a nyitva hagyott folyosói ablakokon keresztül. Hogy ez miért van így, csak találgatni tudjuk. A tipikus okokra a következő ajánlásokat tennénk, hiszen ezek nem kerülnek százezrekbe, se milliókba, mint egy homlokzati hőszigetelés, de éves viszonylatban akár ezreket lehet vele spórolni a saját fűtés számlán és a közösköltség egyes tételein.

 

Miért vannak nyitva az ablakok?

1. Régiek az ablakok, elhasználódtak a zárjaik, nem lehet becsukni.

Ebben az esetben kérjük hívják a műszaki ügyeletet akár a minden egyes liftben megtalálható Segélyhívón keresztül díjmentesen! Legyenek kedvesek a bejelentéskor megadni a pontos címet, emeletet, hogy kollégáink mihamarabb tudjanak intézkedni az ablak szakszerű kijavításáról.

 

2. Dohányzás miatt, mert a saját lakásukat sokan nem szeretik összefüstölni.

Az érvényben lévő Házirendünk értelmében a dohányzás az épületeink közös használatú helyiségeiben (pl. lépcsőház, lift, folyosó, tárolók, stb.) szigorúan tilos! Erre még a rendkívüli hideg sem ad senkinek felmentést, ezért kérjük a dohányzás mellőzését, mert nem mindenki dohányzik, de mindenki használja a folyosót, a lifteket!

 

3. Sütés-főzés miatti szellőztetés, kereszthuzat segítségével

Nem túl elegáns, hogy - jó esetben nem odaégett - rántott hús illata járja át a lépcsőházat. Azonban, ha valaki mégis pár percre kinyitja ehhez a folyosói ablakokat is, kérjük, hogy legyen gondja azok visszazárására is a szellőztetés végeztével. Javasoljuk továbbá, hogy a lakásban található strang szellőzőkbe szabályozható szűkítőket tegyenek elegáns, de hasztalan rácsok, vagy zajos ventilátorok helyett! Higgyék el, hogy kellő erősségű és rendszeresen karbantartott motorok vannak felszerelve a szellőzőrendszerek végein. Minden egyes "nem rendeltetésszerű" egyéni átalakítás csak ront a központi szellőzőrendszer hatékonyságán. A lakásokban esetlegesen előforduló  bűzösség elsősorban a tökéletes szigetelésű nyílászáróknak köszönhető, mert résszellőzők hiányában vákuumhatás keletkezik a lakásban és ilyenkor olyan helyekről is kénytelen szívni levegőt a rendszer, ami kellemetlen szagokat is tartalmazhat! A strang szellőzők olyanok, mint egy nagy társasjáték. Ha mindenki betartja a játékszabályokat, akkor azzal mindenki nyer. Ha nem, akkor lesznek a játéknak nyertesei és vesztesei.

 

A mostani tájékoztatás rövidített, figyelemkeltő/emlékeztető változatát (ide kattintva megtekinthető) a folyosói hirdetőtáblákra és/vagy az ajtókra is kitesszük.

Szeretnénk, hogy az otthon melege ne az utca melege legyen!

Kérjük és köszönjük ebben való közreműködésüket!

 


 

Új ablakok, melegebb folyosók a Hatvany utcai házainkban

(2017. október 09.)

 

Ablakcsere Hatvany u. 14.Korszerűtlen, elöregedett, vaskeretes ablakok cseréje kezdődött el nemrég a Hatvany utcai házainkban. A korszerűsítés a közgyűlésen elfogadott határozat értelmében és a közös költség műszaki fejlesztésre szánt keretéből valósulhat meg. Mi kivitelezzük, Önöknek csak vigyázni kell rájuk!

 

 

A lakók eddigi visszajelzései alapján sokkal komfortosabbá váltak a folyosóik, a közös térben tapasztalható melegebb hőmérséklet akár a lakások fűtésére is kedvező hatással lehet.

 

Kérjük írják meg a Társalgóba is személyes tapasztalataikat az ablakcserével és annak eredményével kapcsolatban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

Költségosztók javíttatása, átszereltetése

(2017. július 10.)

 

A költségosztók javítását vagy azok új radiátorokra való átszerelését a Brunata Hungary Kft.-től kell kérni a következő elérhetőségeken:
Telefon: 06 30 440 0139 Demeter Árpád
E-mail: ade@brunata.com

A bejelentéskor feltétlenül adja meg a saját elérhetőségét!

További fontos tudnivalókat a költségosztókkal kapcsolatos ügyintézés menetéről IDE KATTINTVA olvashat.


 

 

LAKÁSFELÚJÍTÓK FIGYELEM! JÚLIUS 7-ÉN LEENGEDJÜK A FŰTŐVIZET!

(2017. július 4.)

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. július 7-én, pénteken végzi a FŐTÁV a fűtési rendszer ürítését. A visszatöltés 2017. július 24-én, hétfőn várható. Javasoljuk ebben az időszakban elvégeztetni a radiátorcseréket.

Kérjük, a radiátorszelepeket a nyár folyamán végig tartsák nyitva (5-ös állásban) az őszi fűtési szezon minél zökkenőmentesebb indítása érdekében!

Köszönjük!

Üdvözlettel:

Szabó Gyula, ügyvezető igazgató


 

 

BÉKÁS MOTÍVUMOK KERÜLNEK A HÁZAINKRA

(2017. május 11.)

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata idén februárban ötletpályázatot hirdetett: a pályázók nyolc békásmegyeri panelház homlokzatát álmodhatták újra. A Sarkadi Imre utca és a Jós utca között található lakóépületek így – legalábbis papíron – művészi kiállítóterekké váltak, amelyek végül 13 pályázó fantáziáját indították be. Ezek közül választotta ki a szakértő zsűri azt az ötöt, amelyről már a lakosok hozhatták meg a végső döntést. A szavazás május 4-ig tartott.

Az ötletpályázat eredményéről az érintett lakók szavazatai döntöttek, de ezzel párhuzamosan zajlott egy szimpátiaszavazás is, hogy bárki elmondhassa a véleményét.

Mindkét szavazást a IV. számú pályamű, vagyis a “Variációk Béká(s)ra” nyerte, a leadott szavazatok több, mint felét kapta ez a koncepció.

További részletekért kattintson IDE!

 


 

SZAVAZZON EGY SZÍNESEBB BÉKÁSMEGYERRE MÁJUS 4-IG!

(2017. április 21.)

Tisztelt Lakótársak!

 

Az elmúlt években a békásmegyeri lakóépületek közül több homlokzata megújult, és ez a megújulás új színt hozott a lakótelep eddigi "szürke életébe". Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának "Színes kerület Békásmegyer" kezdeményezésére, szakmai és várhatóan anyagi támogatásával viszont a mi házaink is új külsőt kaphatnak. Ráadásul a kép- és színvilágról a helyi lakók az önkormányzat pályázatára beérkezett és egy szakmai zsűri által kiválasztott 5 művészcsoport pályamunkáiból választhatnak szavazás útján.

 

A pályaművek IDE KATTINTVA tekinthetők meg szavazás előtt!

 

A legegyszerűbben online küldhetik be szavazatukat kedvencükre az alábbi linkre kattintva:

http://obvf.hu/szavazas/

Személyesen is van lehetőség a szavazatok leadására a Heltai Idősek Klubjában (1039 Budapest, Madzsar J. u. 7-11.) a klub nyitva tartási idejében.

 

Bárki szavazhat, de a szavazatokat elsősorban az alábbi, a pályázat által érintett 8 ház lakóitól várják a szervezők május 4-ig.

 • Bálint Gy. u. 5-19.
 • Bálint Gy. u. 6-20.
 • Budakalász u. 1.
 • Füst Milán u. 3.
 • Jós u. 1-15.
 • Jós u. 2-16.
 • Sarkadi I. u. 1-8.
 • Szilke u. 1-8.

  


 

NYITOTT ABLAK = NYITOTT PÉNZTÁRCA, SZÖKIK A HŐ, SZÖKIK A PÉNZ IS!

(2017. január 10.)

 

Tisztelt Lakótársak!

Sok a nyitva hagyott lépcsőházi ablak!

A hideg idő beköszöntével egyre többen keresték meg a Szövetkezetet, hogy gyenge a fűtésük, vagy a fűtésért túl sokat kell fizetniük. A levegős fűtőrendszeren vagy a leragadt radiátor szelepeken tudtunk segíteni, a túl erős szellőzés csökkentésére szűkítőket javasoltunk, eredménnyel. Amin viszont nem tudtunk segíteni, az a lépcsőházi ablakok téli zárva tartása. Nem a Szövetkezet feladata, hogy a kinyitogatott ablakokat a újból és újból becsukassa. Ez a lépcsőházban lakók anyagi érdeke. A lépcsőház lehűléséhez elég egy nyitva hagyott ablak, akár a tárolóban is! A kéményhatás miatt a meleg az utcára áramlik és a helyére pedig a hideg jön be. A hideg lépcsőházakban a lakók a fűtésért mindig többet fizetnek. A mai, enyhén szeles és – 7, -8°C-os időjárásban a déli órákban körbejártam a Szövetkezetünk épületeit és ezeket a lépcsőházi ablakokat láttam nyitva vagy nem teljesen bezárva:

 • Sarkadi u. 2. 3. em. bal oldali ablak
 • Sarkadi u. 3. 10. em. jobb oldali ablak
 • Sarkadi u. 4. 7. em. jobb oldali ablak
 • Sarkadi u. 5. 7. em. bal oldali ablak
 • Sarkadi u. 8. 3. em. bal oldali ablak
 • Bálint Gy. u. 14. 9. em. jobb oldali ablak
 • Bálint Gy. u. 16. 9. em. bal oldali ablak
 • Bálint Gy. u. 16. 10. em. bal oldali ablak
 • Bálint Gy. u. 18. 7. em. jobb oldali ablak
 • Bálint Gy. u. 18. 9. em. jobb oldali ablak
 • Bálint Gy. u. 20. 3. em. bal oldali ablak
 • Jós u. 3. 9. em. bal oldali ablak
 • Jós u. 9. 9. em. jobb oldali ablak
 • Jós u. 11. 10. em. bal oldali ablak
 • Jós u. 15. 8. em. bal oldali ablak
 • Jós u. 2. 5. em. jobb oldali ablak
 • Jós u. 6. 5. em. jobb oldali ablak
 • Jós u. 6. 10. em. jobb oldali ablak
 • Jós u. 8. 8. em. bal oldali ablak
 • Jós u. 14. 3. em. jobb oldali ablak
 • Jós u. 14. 7. em. jobb oldali ablak
 • Jós u. 14. 8. em. jobb oldali ablak
 • Jós u. 16. 5. em. bal oldaliablak
 • Jós u. 16. 7. em. bal oldali ablak
 • Jós u. 16. 10. em. bal oldali ablak

A fenti lépcsőházak valamennyi lakóját érinti a fűtési többletkiadás! Javasoljuk, hogy csak az nyisson lépcsőházi ablakot, aki azt be is tudja zárni. A téli zárva tartást így az ott lakóknak könnyebb lesz megvalósítani.

Ne fűtsük az utcát!

Ha az ablak meghibásodás miatt nem zárható be, azt kérjük jelentsék be a Műszaki ügyeletre, a honlapon is megtalálható elérhetőségek valamelyikén, vagy díjmentesen a liftben lévő segélyhívón keresztül!

Tisztelettel:

Gergely Sándor az Igazgatóság tagja


 

 

KÉPES HELYZETJELENTÉS A VÉGFALAK SZIGETELÉSÉRŐL 3.

(2017. január 03.)

 

Az időjárás-előrejelzés szerint most pénteken és szombaton várhatóan nagyon hidegre kell készülni. Szerencsére ez mostanra már nem kell, hogy együtt járjon a radiátorszabályozók maximumra tekerésével a hosszúházaink szélső lakásaiban lakók esetében sem, hiszen a végfalszigetelések mindenhol elkészültek, műszaki átvételük megtörtént. A lábázati szigetelések is várhatóan még ebben a hónapban mindenhol elkészülnek, ahogyan a munkálatokat az időjárás engedi. A kivitelezések december közepi/végi állapotát illetve végeredményét az alábbi képek mutatják (rájuk kattintva a képek tovább nagyíthatóak), az összefoglaló "képriport" pedig IDE KATTINTVA tekinthető meg és tölthető le.

(Fotók: Gergely Sándor)

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 


 

KÉSZÜLJÖN FEL A VÁRATLAN ÁRAMSZÜNETEKRE!

(2016. november 30.)

 

Ha áram van, minden van. Ez a szlogen már mindenki számára ismerős. Sajnos az állítás ellenkezőjét is egyre gyakrabban tapasztalhatjuk meg elöregedett villanyvezetékeink és áramelosztó-szekrényeink miatt. Legutóbb a Sarkadi I. u. 5. szám alatti lakosok estek áldozatául ennek a körülménynek. Történetesen az elosztószekrényükben bekövetkezett meghibásodás miatt a lakások egy részében napokig nem volt áram, és mivel áram működteti a fűtés és a melegvíz szivattyúit is, azok is mozdulatlanná váltak 2 napra.

A teljes történetet fényképekkel is szemléltetve IDE KATTINTVA olvashatja el!

A lakásszövetkezet vezetősége és műszaki gárdája mindent megtesz a hasonló hibák mielőbbi elhárításában, de a megelőzéshez az Önök elvi és anyagi támogatására is szükség van!


 

 

KÉPES HELYZETJELENTÉS A VÉGFALAK SZIGETELÉSÉRŐL 2.

(2016. november 24.)

 

Az alábbi fényképek a november 23-i állapotokat mutatják a "hosszú házaink" végfalainak a szigeteléséről. (Fotók: Gergely Sándor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

KÉPES HELYZETJELENTÉS A VÉGFALAK SZIGETELÉSÉRŐL

(2016. november 21.)

 

Az alábbi fényképek a november 16-i állapotokat mutatják a "hosszú házaink" végfalainak a szigeteléséről. (Fotók: Gergely Sándor)

Végfalszigetelés - Sarkadi 1 - 8. Végfalszigetelés - Bálint Gy. 6 - 20.

 

 

 

 

 

 

 

 

Végfalszigetelés - Jós 1 - 15.

Végfalszigetelés - Jós u. 2 - 16.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

AZ ÖSSZES "HOSSZÚ HÁZUNK" VÉGFALÁNAK HŐSZIGETELÉSE ELKÉSZÜL IDÉN

(2016. október 29.)

 

Végfal szigetelés - Sarkadi u. 1.Végfal szigetelés - Sarkadi u. 8.

Rövidesen elkészülnek a végfal szigetelések a Sarkadi utcában.

 

A kivitelezők folytatják a munkát a Bálint Gy. utcában és a két Jós utcai épületnél is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


TÁJÉKOZTATÓ A VÉGFAL HŐSZIGETELÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

(2016. október 12.)

 

Elindult a házvégi hőszigetelés - Sarkadi u. 1.Tisztelt Tulajdonos!

 

A legutóbbi Közgyűlésünk döntése nyomán rövidesen sor kerül a házaink végfalainak hőszigetelésére, amitől azt várjuk, hogy a ház energia felvétele kisebb lesz, mert a hő a végfalakon nem szökik el.

 

A hőszigetelő réteg 16 cm-es polisztirolból készül. Az ablak körül ez csak 3 cm-es lesz azért, hogy a bejutó fény ne csökkenjen. Az ablak fölé tűzterjedést akadályozó kőzetgyapot sávot építenek be, mely tűzoltósági előírás. A fal színe tört fehér lesz, amire az Önkormányzat saját költségén később egy általunk kiválasztható művészeti alkotást kíván felfestetni.

Az épület lakásai, így az Ön lakása is a hőszigeteléstől melegebb és olcsóbban kifűthető lesz, amihez Önnek is hozzá kell járulnia. Amennyiben redőnye, szúnyoghálója vagy klíma kültéri egysége van a végfalon, azt a munkák kezdetéig le kell szerelni/szereltetni. Ezek a szigetelés után visszahelyezhetők. Tudjuk, hogy ez nehézséget jelenthet, de a kivitelezők a leszerelést nem vállalják, a munkájukat akadályozó redőny vagy klíma miatt a munkálatokat viszont leállítják, amelynek anyagi következményei a Szövetkezetet, így az azt akadályozó tulajdonost terhelik. Ha Önnek fontos a saját redőnye vagy klímája, a le- és visszaszereléshez ajánlatos szakembert hívni.

 

A négy hosszú épületre vonatkozó munkálatok

2016. október 10-én kezdődtek és november 29-én fejeződnek be.

Az Ön lépcsőházára vonatkozó konkrét dátumot a területfoglalási engedély ismeretében azonnal közölni fogjuk.

 

Kérjük, hogy a fentiek figyelembevételével járuljon hozzá az Ön érdekében is álló végfal hőszigetelés sikeres és jó minőségű kivitelezéséhez.

Megértésére és együttműködésére feltétlenül számítok!


Tisztelettel:

                                                                   dr. Tóth Ágnes   

                                                               szövetkezeti elnök

 A fenti tájékoztatót IDE KATTINTVA töltheti le, nyomtathatja ki!


 

A csőcsere elkerülhetetlen!

(2016. szeptember 03.)

 

Ez a fénykép a legutóbbi, augusztus 24-én az egyik lakóházunkban történt csőtörés kijavításakor készült...

Csőtörés 2016.08.24.


 

Elnöki köszöntés dr. Tóth Ágnestől

(2016. március 24.)

 

Tisztelt Tulajdonosok!

 

Köszöntöm Önöket a lakásszövetkezet elnökeként. Mindenekelőtt szeretném megköszönni, hogy támogattak elnökké történő választásom során. Bízom benne, hogy együttműködésünk eredményes és sikeres lesz.

Első fogadóórám 2016. március 31. 16.00-18.00 óráig lesz, a Szövetkezeti Irodában.

 

Kívánok minden tulajdonostársnak és családjának KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!

 

Üdvözlettel: dr. Tóth Ágnes

 


 

A lezárt radiátor fogyasztása nem mindig nulla!

Aktuális információk a költségosztással kapcsolatban

(2016. február 08. - frissítve február 09.)

 

Több lakó is jelezte, hogy a takarékosság miatt lezárt radiátorain a költségosztók nem nulla fogyasztást mutatnak, miközben ezeket a radiátorokat hidegnek lehet érezni. Miért?
A FŐTÁV válasza szerint „ha elzárt radiátorszelep mellett is jelentkezik fogyasztási egység a költségosztón, az nem a költségosztó hibája”.

 A jelenségről bővebben IDE KATTINTVA olvashat.

A fürdőszobai radiátor fogyasztása hónapról hónapra változik. Miért?
A fogyasztás mindig az időjárástól függ, hiszen a radiátoraink hidegebb időben több, enyhébb időben pedig kevesebb hőt adnak le. A költségosztó nélküli fürdőszobai radiátor hőfogyasztása számítással kerül megállapításra.

A költségosztó nélküli radiátor esetében a fogyasztás kiszámítása egy arányszámításon alapul. Az egyik tényező a ház összes költségosztójáról leolvasott egysége (időjárástól függ), a másik tényező pedig a fürdőszobai radiátor teljesítményének, valamint a ház összes mért radiátor teljesítményének az állandó hányadosa.

 

A korszerűsített, költségosztásos fűtési rendszer működéséről bővebb tájékoztatót IDE KATTINTVA olvashat.

 

A témához kapcsolódó kérdéseikkel a 06 20 942 5556-os telefonon Gergely Sándort keressék meg.

 


 

 Házirend - Sok a panasz csendháborítás miatt

/Tájékoztatás a Békásmegyeri 3. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet Házirendjéről/

(2016. február 1. - frissítve május 26.)

 

Sajnos egyre több panasz érkezik a Szövetkezethez, hogy a lakók hangoskodnak és nincsenek tekintettel a többi lakóra.

 

1. A csendháborítás szabálysértése nincs időponthoz kötve, az bármikor és bármilyen módon elkövethető.

 • Csendháborítás esetén – rendőrségi bejelentést követően - a rendőr egyéni mérlegelésén múlik, hogy figyelmeztet, vagy helyszíni bírságot szab ki. Az eset súlyosságától függően a büntetés összege 5 ezer forinttól 50 ezer forintig terjedhet. Amennyiben a csendháborítást az elkövetők ennek ellenére folytatják, előállíthatók. Emellett a rendőr hivatalból feljelentést is tehet, a szabálysértési eljárás során akár 150 ezer forintig terjedő pénzbírság is kiszabható.

2. A lakóépületben és a hozzá tartozó közös használatra szolgáló helyiségekben és területeken napszaktól függetlenül tartózkodni kell minden, mások nyugalmát zavaró zajos magatartástól és tevékenységtől.

 • Televízió, rádió, lemezjátszó, videó- és egyéb berendezések úgy működtethetők, hogy mások nyugalmát ne zavarják.
 • A lakóépületben:
  •  zajt okozó háztartási és egyéb gépek használata és
  •  zajjal járó építési, szerelési munka
  •  valamint jelentékeny zajjal járó bármilyen tevékenység végzése

Munkanapokon: 9 és 19 óra,

Szombati napokon: 9 és 14 óra között végezhető.

 

3. Vasárnap és ünnepnapokon a fenti tevékenységek nem engedélyezettek!

 

E rendelkezés nem érinti az azonnali beavatkozást igénylő hibaelhárítási vagy életveszély elhárítására irányuló munkavégzést.

 

4. TILOS A DOHÁNYZÁS a lakóépületek közös használatra szolgáló, zárt légterű épületrészeiben, területein, illetve helyiségeiben (kapualj, lépcsőház, folyosó, lift, stb.).

 

A HÁZIREND ELLEN VÉTŐKKEL SZEMBENI ELJÁRÁS

 

A házirendet megsértőket az igazgatóság – az ügyvezető igazgató útján – köteles figyelmeztetni a házirend betartására!

Ha a házirendet megsértő lakó a lakásszövetkezetnek kárt okoz, köteles azt a polgári jog szabályai szerint megtéríteni. A kár megtérítése érdekében az igazgatóság az illetékes hatósághoz fordulhat.

A házirend betartására a lakók jogosultak és kötelesek is egymást figyelmeztetni.

A lakásszövetkezet vezetősége, a házirend ellen vétő tagjainak tagsági viszonyát kizárással megszüntetheti.
(Ez közös költség emelkedéssel is jár, hiszen ebben az esetben a lakóra a továbbiakban a "nem szövetkezeti tag" díjak lesznek érvényesek!)

A kizárást megalapozza, ha a lakó házirendet sértő magatartásáról 2 közeli lakótársa írásos nyilatkozatot ad. A kizárt tulajdonos, leghamarabb a kizárását követő egy év múlva kérheti ismételten tagfelvételét, mely időszak alatt a lakásszövetkezettel szemben nem lehet tartozása.

 

 Tisztelettel:

Szabó Gyula, ügyvezető igazgató

 

 

 


 

KÍVÜL-BELÜL MEGÚJULNAK HÁZAINK

(2015. szeptember 06.)

 

Az elmúlt hetekben több helyen kivitelezőkkel találkozhattak a lakótársak. A szakemberek épületeink fogadórészének, a lépcsőházak bejáratának a felújítását (burkolás, festés) végezték és végzik. A belső megújulást egy külső megszépülés is kíséri. Ez nem csak a bejárati szélfogó részek feljavítását jelenti, hanem egy kertésszel közösen a virágágyások rendbetételét, virágosítását, és örökzöldekkel való beültetését is magában foglalja.

          

A nagyobb méretért, klikkeljen a képekre!

 


 

IGAZGATÓSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - Június

(2015. július 05.)

 

Tisztelt Lakótársak!

A Lakásfenntartó Szövetkezet Igazgatósága 2015.06-16-i ülésén a következő napirendi pontokat tárgyalta és határozatokat hozta:

 

1. Takarítási feladatok

A lépcsőházi takarításokra a kifüggesztett ütemterv szerint, hétfőtől péntekig, munkanapokon kerül sor, a hosszú hétvégéken szükség szerint pedig rendkívüli, takarítást végzünk. Kérjük Önöket, vigyázzanak a tisztaságra! Kérjük, ha a takarítással kapcsolatban észrevételük, problémájuk merül fel, azt a Műszaki Ügyeletnél, telefonon jelezni szíveskedjenek!

 

2. Hulladékszállítás

A papírhulladékot ezentúl csak a postaládák mellé kihelyezett, a műanyag hulladékot pedig a hátsó bejárat mellé elhelyezett tartályokba gyűjtjük! Kérjük Önöket, a szelektíven gyűjtendő hulladékot a megfelelő helyre szíveskedjenek elhelyezni, annak érdekében, hogy a kommunális hulladék elszállításának költsége – amely közvetlenül Önöket terheli – ne emelkedjen meg havi 1000-1500 lakásonként!

 

3. Fürdőszobai radiátorok és költségosztók

Elvégeztük a költségosztók utolsó leolvasását a mögöttünk álló fűtési szezonban. Azon tulajdonosokkal, akiknél a költségosztó meghibásodását tapasztaltuk, külön is felvesszük a kapcsolatot. Nyáron ezen felül minden lakásban felmérjük a fürdőszobai radiátor kapacitását, amelyről hamarosan külön értesítést küldünk!

 

4. Fejlesztések, javítások:

Jelenleg valamennyi ház teljes körű lépcsőházi festését, valamint a bejárati ajtók felújítását, mázolását végezzük. A lift-felújítási program keretében a sarkadi utcai liftek felújítása zajlik (1-5. számig kész). A nyáron elvégezzük a házak előtti virágoskertek kerítésének felújítását.

A Szövetkezet Igazgatósága


 

MÁR A FACEBOOK-ON IS OTT VAGYUNK!

(2015. június 17.)

 

 Facebook

Haladva a korral, és a tulajdonostársak gyorsabb, részletesebb, színesebb tájékoztatása érdekében szövetkezetünk elindította Facebook oldalát is, ami IDE KATTINTVA érhető el.

 

Lájkolni, megosztani ér! ;)


 

 

IGAZGATÓSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

(2015. május 28.)

 

Tisztelt Tulajdonostársak!

 

A Lakásfenntartó Szövetkezet Igazgatósága 2015. május 13-án tartotta meg alakuló ülését. Azért, hogy az igazgatósági üléseken hozott legfontosabb döntésekről, illetőleg, az ott felmerült témákról és javaslatokról könnyebb legyen tájékozódni, a továbbiakban rövid összefoglalókat teszünk közzé minderről a Szövetkezet honlapján és a hirdetőtáblákon.

 

Legfontosabb tárgyhavi témák:

 

1. A vízcső felújítási program előkészítése

 

Tekintve, hogy a csőtörések magas száma és az emiatt folyamatosan növekvő költségeink miatt elkerülhetetlennek tűnik, az Igazgatóság felkérte a Szövetkezet műszaki vezetését, hogy kezdje meg a vízcső-csere program műszaki előkészítését, a kivitelezői ajánlatok bekérését, a projekt tervezését és a Tulajdonostársak tájékoztatását olyan módon, hogy a beruházás részleteiről a Közgyűlés 2015. őszén döntést hozhasson.

 

2. Közös költség elmaradásból származó kintlévőségek kezelése

 

A közös költség tartozókkal szembeni hatékonyabb fellépés, illetőleg, a bírósági végrehajtások elősegítése érdekében:

 

 • az Igazgatóság felkérte a Szövetkezet elnökét és jogi képviselőjét, hogy a végrehajtókkal kezdeményezzenek személyes egyeztetéseket a végrehajtási folyamat és az ingatlan árverések gyorsítása érdekében;
 • az Igazgatóság felkérte a Szövetkezet gazdasági vezetőjét, hogy az Igazgatóság részére havi rendszerességgel készítsen kimutatást a követeléskezelés terén elért időszaki eredményekről.

 

3. Szelektív hulladékgyűjtés

 

Az Igazgatóság felhívja a Tulajdonostársak figyelmét a szeméttárolók helyes használatának fontosságára! Amint a tárolók mellé kifüggesztett laminált lapok is jelzik: ha a szelektív hulladékgyűjtőkbe nem oda való hulladék kerül, az várhatóan a szemétdíj emelkedését fogja maga után vonni, annak mértéke a jelenleginél jóval magasabb, kb. 3,500 Ft lesz lakásonként!

 

Felhívjuk a Tulajdonostársak szíves figyelmét, hogy mindez a hulladéktárolók helyes használatával INGYEN megelőzhető lenne!

 

Tisztelettel:

a Szövetkezet Igazgatósága

 


MÁJUS 1-TŐL MÁR MIN. 9.800 Ft A HAVI KÖZÖS KÖLTSÉG

(2015. május 13.)

 

Az április 27-én megtartott éves közgyűlés talán legtöbbeket érdeklő és érintő napirendi pontja a közös költségek változása volt. Az elmúlt 2 évben nem változtak ezek a tételek viszont most a javasolt 800Ft/hó mértékű emelést megszavazták a jelenlévők. Ez a díjnövekmény elsősorban az épületeink életkorából adódó kényszerű, gyakran váratlanul felmerülő fejlesztések, felújítások, nagyobb karbantartások anyagi hátterét fogják biztosítani. Mindezt úgy, hogy a szövetkezetünk gazdálkodása az eddig megszokott módon stabil marad.

Az alábbi közös költség tételek május 1-i hatállyal érvényesek. Ezt elsősorban az állandó banki átutalással fizető lakótársak kedvéért szeretnénk kiemelni, hogy ne felejtsék el bankjuknál módosíttatni az aktuális összegre megbízásukat.

A Közgyűlés tehát elfogadta az Igazgatóság 2015. május 1. napjától hatályos közös költség mértékére tett - lakásonként havi 800.-Ft emelést eredményező - javaslatát, így a közös költség a továbbiakban az alábbiak szerint alakul:

 • Szöv.tag és vízórás lakások esetében: 9.800 Ft/hó
 • NEM Szöv.tag és vízórás lakások esetében: 11.800 Ft/hó
 • Szöv.tag NEM vfzórás lakások esetében: 27.800 Ft/hó
 • NEM Szöv.tag NEM vízórás lakások esetében: 29.800 Ft/hó

A közgyűlésen elfogadott többi határozat elolvasásához kérjük KATTINTSON IDE!

 


 

ELNÖKI FOGADÓÓRA CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT

(2015. május 06.)

 

Tájékoztatjuk a kedves tulajdonostársakat, hogy szövetkezetünk újonnan megválasztott elnöke, Dr. Pintér András a fogadóóráit csütörtökönként 17:00 és 18:00 óra között tartja.

Az elnök úr kérdéseiket, észrevételeiket az alábbi e-mail címen is fogadja:

andraspinter01@gmail.com


 

ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁS A KÖZGYŰLÉSRŐL

(2015. április 30.)

 

A 2015.04.27-én tartott szokásos éves közgyűlésen közel 90 tulajdonostársunk jelent meg.

 

A beszámoló kiegészítéseként Szabó Gyula elmondta, hogy az elmúlt 12 év alatt, amit a leköszönő Szakály Istvánnal együtt eltöltött, milyen fontosabb felújítások történtek. Szakály István a fontosabb felújítások mellé hozzátette, hogy mindezek mellett a Szövetkezet gazdálkodása mindvégig stabilan folyt, a szövetkezeti pénzeszköz állomány az elnöksége alatt, a 2002-es év 20.000.000.- Ft-járól 2014-re 89.000.000.-Ft-ra nőtt. A lemondott elnökünknek megköszöntük a munkáját és jó egyészséget kívántunk neki.

Szabó Gyula a felújítások eredményes folytatásához kérte a közös költség emelésének elfogadását.

 

A határozati javaslatokat a közgyűlés elfogadta, így a tervezett felújítások maradéktalanul megtörténhetnek.

 

A tisztújítás az alábbi eredményekkel zárult:

Új elnökünk: DR. PINTÉR ANDRÁS
Igazgatósági tagok lettek: GASZT BERTA ERIKA és KAPIN BÉLA
Igazgatósági póttagok lettek: LŐRINCZI JÓZSEFNÉ és MÉSZÁROS GYULÁNÉ

Bővebbet róluk az első igazgatósági ülés után tudhatunk meg.

 

A fontosabb felújításokról a listát a közeljövőben közzé tesszük, képekkel is.

 

Az elfogadott határozatokat mindenki postaládájába bedobjuk.


 

VÍZCSŐCSERE: AJÁNLJON ÖN IS KIVITELEZŐT!

(2015. április 22.)

 

TISZTELT TULAJDONOSOK!

 

Kérjük szíves segítségüket, hogy az ismerettségi körükből a Szövetkezet 1215 lakására kiterjedő vízcsőcseréhez kivitelezőket ajánljanak!

 

A jelentkezők adatait Szabó Gyula várja a 06 20 316 4811 telefonszámon.

 

 


Közgyűlés 2015. április 27-én 17:30-kor!!! Jöjjön el Ön is!

(2015. április 15.)

 

Tisztelt Lakásszövetkezeti Tagok!

 

Értesítjük Önöket, hogy 2015. április 27-én (hétfőn) 17:30 órai kezdettel közgyűlést tartunk a Zsigmond Király Főiskolán (1039 Bp. Kelta u. 2.).

 

Napirendi pontok:

 

1. A közgyűlés levezető elnökének, jegyzőkönyv vezetőjének, 2 fő jegyzőkönyv hitelesítőjének megválasztása. Nem tag résztvevők részvételéről, tanácskozási jogukról való döntés. (Szabó Gyula ügyv. ig., Hétházyné Szőke Emma gazdasági vezető, Tősér D. Terézia jegyzőkönyv-vezető)

 

Hangfelvétel készítéséhez történő hozzájárulásról való döntés.

 

2. Szakály István elnök szóbeli kiegészítése a kiadott 2014. évi közgyűlési beszámolóhoz, egyéb tájékoztatás.

 

3. Kérdések, válaszok a 2014. évi beszámolóval kapcsolatban.

 

4. Szakály István lemondása elnöki tisztségéről.

 

5. Döntés a lakásszövetkezetnek az új Ptk. (2013. évi V. törvény) rendelkezéseivel összhangban történő továbbműködéséről. /Előadó: dr. Tóth L. Ágnes ügyvéd/

 

6. Döntés a költségosztás alapszabályban való rögzítéséről.

 

7. Döntés a beszámolóval és az alapszabály módosításával kapcsolatos közgyűlési határozati javaslatokról.

 

8. A Jelölőbizottság beszámolója a tisztújító pályázatokról, és javaslatai a jelöltekre.

 

9. Jelöltek bemutatkozása, szakmai hozzászólása.

 

10. A tagok hozzászólása.

 

11. Jelöltek válaszai.

 

12. Szavazatszámláló Bizottság megválasztása.

 

13. Szavazás a jelölőlistára való felkerülésről.

 

14. Titkos szavazás.

 

15. A szavazás eredményének kihirdetése a Szavazatszámláló Bizottság által.

 

 

Kérjük a Tisztelt Lakásszövetkezeti Tagokat, hogy a fenti időpontban összehívott Közgyűlésen minél többen vegyenek részt!

A zökkenőmentes kezdés érdekében a jelenléti ívek aláírása fél órával korábban megkezdődik!

A hatályos törvények értelmében a 12-14. napirendi pontokban CSAK SZÖVETKEZETI TAG szavazhat!

 

A lakásszövetkezeti tag, vagy nem tag tulajdonos akadályoztatása esetén Meghatalmazással (következő lap) képviseltetheti magát. Ez vonatkozik arra az esetre is, ha a lakástulajdonosok közül a „nem lakásszövetkezeti tag” tulajdonos vesz részt a Közgyűlésen (pl. házastárs). A választási visszaélések elkerülése érdekében a megfelelően kitöltött Meghatalmazásokat legkésőbb 2015. április 23-ig a Szövetkezeti Irodában lehet leadni. Alapszabályunk szerint, egy fő résztvevő lakásszövetkezeti tag legfeljebb három lakásszövetkezeti tag, vagy nem tag tulajdonost képviselhet érvényes meghatalmazással.

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakásszövetkezeti Tagok figyelmét, hogy a Közgyűlésünkről a jegyzőkönyv mellett hangfelvétel is készül. A hangfelvételt a Közgyűlés bezárásakor a jegyzőkönyv hitelesítők jelenlétében, nem módosítható CD lemezen rögzítjük, amelyet a hitelesítők a jegyzőkönyvvel együtt kézjegyükkel látnak el.

 

Amennyiben a fenti időpontban a közgyűlés határozatképtelen, úgy az újabb közgyűlés ugyanezen a napon 18 órakorlesz megtartva a jelenlévők létszámától függetlenül. (a 2004. évi CXV. törvény 17. § (2) bekezdése)

 

A részletes közgyűlési meghívó és a határozati javaslatok megtekintéséhez KATTINTSON IDE!

 


 

Fontos tudnivalók a fűtési költségosztók használatáról, kapcsolódó díjakról

(2015. április 13. - frissítve: április 15.)

 

Ha Önnek láthatóan megsérült a költségosztója, esetleg festés, lakásfelújítás miatt áthelyezné radiátorait, akkor mindenképpen érdemes elolvasni az alábbi tájékoztatót! A költségosztók esetileg igényelt szakszerű le- és felszerelése vagy a nem garanciális hibák javítása ugyanis TÉRÍTÉSKÖTELES! Ezt a munkát Önnek kell megrendelnie és a díjat Önnek kell kifizetnie, mert sokba kerülhet a mulasztás! Hogy pontosan mikor és mennyi kerül felszámításra, azt szintén az alábbi tájékoztatóban olvashatja el, amiből egy nyomtatott példányt minden tagtársunknak és lakástulajdonosnak személyesen adunk, vagy adtunk már át.

A tájékoztatót bármikor letöltheti innen a szövetkezet honlapjáról is!

Bővebb információért KATTINTSON IDE!


 

ÚJRA - Pályázati felhívás elnöki tisztség betöltésére

(2015. április 03.)

 

A Békásmegyeri 3. számú Lakásfenntartó Szövetkezet Jelölő Bizottsága (elnök: Gál Sándor, tagok: Molnár Tamás, Lőrincz Józsefné, Marcell Mártonné) tájékoztatja a Tulajdonostársakat, hogy Szakály István, a Lakásszövetkezet Elnöke egészségi állapotának megromlása miatt lemondott szövetkezeti elnöki tisztségéről.

 

Az igazgatóság megbízása alapján ún. ügyvivő elnökként a beszámoló- és tisztújító közgyűlésig feladatait továbbra is ellátja.

Az eddig beérkezett pályázatok nem felelnek meg a követelményeknek, ezért a Jelölő Bizottság

 

ÚJ PÁLYÁZATOT HIRDET AZ ALÁBBI FELTÉTELEKKEL:

 • a Lakásszövetkezet társadalmi elnöki tisztségének betöltésére.

Pályázati elvárások:

 • Felsőfokú (műszaki, jogi vagy közgazdasági) végzettség,
 • Számítógépes adatkezelési ismeretek,
 • Legalább 3 éve szövetkezetünk területén lakástulajdonnal rendelkezik,
 •  A lakásszövetkezetünknek a pályázat beadásakor tagja,
 • A munkájához szükséges alapvető előírások ismerete.

A leendő elnöknek jó tárgyalókészséggel, problémamegoldó képességgel, emberek iránti empátiával kell rendelkeznie.

A pályázat módja:

 • Részletes önéletrajz,
 • Iskolai végzettséget igazoló okmányok másolata,
 • 30 napnál nem régebbi büntetlen előéletet igazoló hatósági bizonyítvány (EZT LEGKÉSŐBB A KÖZGYŰLÉSEN BE KELL MUTATNI!).

A pályázat leadásának határideje:

2015. április 22. 16:00 óráig.

 

További részletekért KATTINTSON IDE!

 


Ez így nem rezsicsökkentés, sőt!

(2015. január 29.)

Nyitott lépcsőházi ablakok

 

 

A közelmúltban rettentő hideg volt. Sorra dőltek meg a mínuszos hőmérsékletű rekordok. Ezért vettük a fáradtságot, végigjártuk a lépcsőházainkat és Önök helyett bezártuk az összes folyosói ablakot. Nem mondom, eltartott egy ideig, de bíztunk abban, hogy innentől Önöknek már csak vigyázni kell az ablakok zárt állapotára. Aztán néhány napja jött egy kisebb enyhülés és máris nem csak a "völgyben a kerti virágok" nyíltak ki, hanem az ablakok is szép számmal. Úgy néz ki, hogy viszont most megint zordabb arcát fogja mutatni az időjárás, ezért kérdés, hogy az ablakokat ezúttal ki csukja be?

Kérjük a kedves Lakótársakat, hogy mielőtt telefont ragadnak, hogy panaszt tegyenek a fűtés, illetve a lakásuk nem megfelelő hőmérsékletére, kérjük nézzék meg előtte a lépcsőházuk ablakait, mert már egy nyitott ablak is jelentősen tudja rontani a lépcsőház, és a kevésbé szigetelő ajtóval rendelkező lakások hőmérsékletét. A mostani kép a költségosztók leolvasásakor készült, és mivel végig kellett járnunk az összes lépcsőházat, szomorúan tapasztaltuk, hogy ablakainak több, mint harmada nyitva volt, amiken keresztül áramlik be a hideg, a fagy, a hó, az eső, és áramlik ki rajtuk a meleg és közvetve nem kevés pénz, amit Önök a rezsiszámláikban fizetnek meg!


 

"Lépcsőházi ablakcsukogató kerestetik"

 

(2014. november 03.)

Nyitott ablak

 

Akár a fenti jeligével álláshirdetést is feladhatnánk, ha azt gondolnánk, hogy csak így lehetne megfékezni a lépcsőházakban tapasztalható pazarlást. E kép készültének idejében a lépcsőházi bukóablakoknak nagyjából a harmada volt nyitva házainkban, miközben a fűtőcsövek melegek voltak. Erre az "ablakcsukogató" állás betöltésére nincs megszavazott pénzügyi keretünk - igazából nem is költenénk ilyenre - viszont az utcák értelmetlen fűtését is szeretnénk elkerülni. Ezért itt szeretnénk a lakók figyelmét felhívni e jelenségre, illetve megkérni mindenkit, hogyha volt aki ki tudta nyitni az ablakokat, akkor azok legyenek szívesek most becsukni is őket.

 

 


 

Rezsicsökkentést követően is sokba kerülhet az utca fűtése

(2014. október 13.)

 

Tisztelt Lakótársak!

 

Hamarosan komorabb arcát mutatja az őszi időjárás, ezzel együtt elindul az idei fűtési szezon is. Kérjük, hogy a minél zökkenőmentesebb indulásért hagyják nyitva pár napig maximális álláson a radiátorszelepeket, hogy ne a téli mínuszokban derüljön ki, ha valamelyik termosztátot esetleg javítani/cserélni kellene, és emiatt nem fűtenek a rádiátorok.

Másik fontos teendő, hogy a központi elszívórendszer nyílásait megfelelő, szabályozható szűkítőkkel lássák el, mert csak így kerülhetők el a kellemetlen bűzhatások, illetve gátolható meg, hogy az indokolatlanul nagy huzat kivigye az utcára a lakás melegét.

A megfelelő és a nem javasolt, de mégis gyakran használt szűkítőkről IDE KATTINTVA tudhat meg többet!

  


 

Hajléktalankérdésre a válasz: "Nem hotel! Kérlek ne feküdj ide!"

(2014. szeptember 17.)

Víztócsa, nem hotel!A hidegebb időjárás beköszöntével nem csak a madarak és bogarak keresnek melegebb szálláshelyet maguknak, hanem hajléktalan embertársaink is. Sajnos ehhez nem a legális melegedőket, szállókat választják, hanem lakótársaink életét megkeserítő módon a legfelső emeleti lépcsőfordulókat vagy a liftek gépháza előtti teret, embertelen környezetet kialakítva/hátrahagyva. Az egyik lépcsőházban viszont egy - a képen is látható - hatásosnak mondható módszert találtak ki lakótársaink. A fekhelyek területére minden este víztócsát alakítanak ki jelezve, hogy ez a hely nem alkalmas vízhatlan éjszakai szállásnak. Ugyanakkor sajnáljuk, hogy vannak akik talán jobb sorsra lennének érdemesek és mégis ilyen élethelyzetbe kerültek, de amíg megvan a legális lehetőség a nappali és az éjszakai elhelyezésnek, talán érthető, hogy egy illegálisan választott, az ottlakók életét megkeserítő megoldással szemben fel kell lépnünk.

Nagyításhoz, kattintson a képre!

 


 

CSAK BABAKOCSI ÉS BICIKLI MARADHAT A TÁROLÓKBAN!
(2014. szeptember 10.)

Ezúton kérjük a lakótársakat, hogy közvetlen lakókörnyezetükben  szerezzenek érvényt annak a közgyűlési határozatnak, hogy mind a földszinti, mind az emeleti tárolókba csak bicikliket és babakocsikat lehet berakni! Nagyon szeretnénk, hogy ne egy komoly büntetés, vagy egy még komolyabb tűzeset - amire az elmúlt évben többször is volt példa lakótelepünkön - kényszerítse ki, hogy a tűz- és robbanásveszélyes anyagok végleg elkerüljenek ezekből a helyiségekből.

Kérünk ezért mindenkit, hogy lehetőségükhöz mérten a szomszédokkal egyeztetve, KIZÁRÓLAG ÉS SZIGORÚAN A LOMTALANÍTÁSKOR tisztítsák meg a kacatoktól a lomtárnak használt tárolókat, állítsák vissza eredeti funkciójukba őket, elkerülve a súlyos következményeit a lom halmozásának!
A lomok elszállítása a lomtalanításkor ingyenes, de az idő előtt  kidobott holmik és FELÚJÍTÁSI TÖRMELÉK elszállítása a Szövetkezetnek (a befizetett pénzünkből!!!) egyre több kiadást jelent. A lakásfelújítók ragaszkodjanak ahhoz, hogy vállalkozójuk a bontott anyagot, a törmeléket szállítsa is el.

 
A témához kapcsolódóan további részleteket IDE KATTINTVA tudhat meg Szabó Gyula lakásszövetkezetünk műszaki vezetőjének leveléből.

 


 

Megnyert, majd elveszett több milliós önkormányzati támogatás

(2014. június 19.)

 

Egyfajta keserű örömmel tudatjuk a Tisztelt tulajdonostársakkal, hogy a házaink vízcsöveinek cseréjére benyújtott pályázatunk sikerrel járt az óbudai önkormányzatnál. A maximálisan elérhető keretösszegről (a 6 házunk esetében összesen 12 millió Ft) szóló támogatói szerződést azonban mégsem tudjuk aláírni, mert a program anyagi fedezetének másik felét biztosító önerős beruházást a legutóbbi közgyűlésen jelenlévők leszavazták. Tekintettel arra, hogy most már 2 éve a közös költség emelést is rendre elutasítják a közgyűlésen jelenlévők, így semmilyen plusz forrása nincs a szövetkezetünknek - a zavartalan működés és gazdálkodás mellett - a hasonló nagyságrendű felújítások elvégzésére. 

A témával kapcsolatos elnöki tájékoztatót IDE KATTINTVA olvashatja el.

 


 

A 2014.04.28-án megtartott Közgyűlés határozatai

(2014. május 13. - frissítve május 21.)

 

1. A Közgyűlés elfogadta a 2013. évi beszámolót, amely alapján a tulajdonosok felé a számla kiállításra kerül. A beszámoló alapján pótbefizetés előírására nem kerül sor.

2. A Közgyűlés elfogadta a Lakásszövetkezet Igazgatósága 2013. évben végzett tevékenységéről szóló beszámolóját, és a testület elnöke és tagjai részére a felmentvényt megadta.

3. A Közgyűlés a Felügyelő Bizottság 2013. évi beszámolóját elfogadta.

4. A Közgyűlés – az 5. és a 8. pont szerinti határozati javaslat elvetése miatt a lakásonként 700.-Ft közös költség emelés és a 2014. május 1. napjától 24 hónapon keresztül havi 4.000.-Ft befizetésének kivételével - a 2014. évi felújítási tervet a pénzügyi mozgástérrel elfogadta.

5. A Közgyűlés az Igazgatóság 2014. május 1. napjától hatályos közös költség mértékére tett – lakásonként havi 700.-Ft emelést eredményező - javaslatát nem fogadta el, így a közös költség a továbbiakban az alábbiak szerinti alakul:

 • Szöv.tag és vízórás lakások esetében: 9.000.-Ft/hó
 • NEM Szöv.tag és vízórás lakások esetében: 11.000.-Ft/hó
 • Szöv.tag NEM vízórás lakások esetében: 27.000.-Ft/hó
 • NEM Szöv.tag NEM vízórás lakások esetében: 29.000.-Ft/hó

 

A Közgyűlés a tisztségviselők közül az igazgatósági tagok, az FB elnöke és tagjai tiszteletdíját a végzett munka arányában, a 2014. évi pénzügyi tervben szereplő keretösszeggel elfogadta.

6. A Közgyűlés elfogadta, hogy a rezsicsökkentésből eredő megtakarítás nem kerül visszafizetésre, azt a felújításra használja fel a szövetkezet.

7. A Közgyűlés nem fogadta el az Igazgatóság javaslatát, miszerint a hideg és melegvíz vezetékcserék pénzügyi finanszírozásának biztosításához 2014. május 1. napjától 24 hónapon keresztül a Tulajdonosok lakásonként a mindenkori közös költséget havi 4.000.-Ft-tal kiegészítsék.

8. A Közgyűlés hozzájárulását adta az Alapszabály olyan tartalmú melléklettel történő kiegészítéséhez, amely a lakásszövetkezethez tartozó épületek magántulajdonban lévő albetéteinek listáját tartalmazza, és annak a korábban lakásszövetkezeti tulajdonban lévő, de lakásként már eladott albetéttel történő módosításához.

 

Az szövetkezet vezetőségének kiegészítését az egyes határozatokhoz kapcsolódóan IDE KATTINTVA olvashatja el.

A közös költség összetevőinek tételes megismeréséhez IDE KATTINTSON!

 

  


Közgyűlés 2014. április 28-án! Jöjjön el Ön is!

(2014. április 11. - frissítve április 22.)

 

Értesítjük a tisztelt tulajdonostársakat, hogy 2014. április 28-án (hétfőn) 17:30 órai kezdettel tartja lakásszövetkezetünk éves rendes közgyűlését.

Helyszín: Zsigmond Király Főiskola, 1039 Budapest, Kelta u. 2. B Épület, Eötvös terem (földszint)

A napirendi pontokat, és a hozzájuk kapcsolódó háttérinformációkat - amiket már mindenki postaládájába be is dobtunk nyomtatott formában - az alábbi linkre kattintva tölthetik le (nagy méretű (14 Mbyte) fájl, a letöltés akár több percet is igénybe vehet!).

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ (mellékletekkel együtt) - 2014.04.28.

 

Közgyűlési meghívó (mellékletek nélkül) - 2014.04.28.

1. melléklet - 2014. évi bevételi terv

2. melléklet - 2014. évi kiadási és tartalékolási terv

3. melléklet - 2013. évi egyszerűsített beszámoló mérlege

4. melléklet - 2013. évi egyszerűsített beszámoló eredménykimutatása

5. melléklet - 2013. évi beszámoló közgyűlési határozati javaslatai

6. melléklet - 2013. évi Rezsicsökkentés

7. melléklet - Felügyelő Bizottság 2013. évi beszámolója

Kérjük a rendelkezésre bocsátott anyagokat még a közgyűlés előtt olvassák el, amennyiben további információra lenne szükségük, kollégáink ügyfélfogadási időben készséggel állnak a rendelkezésükre kérdéseik megválaszolásában!

 


 

Mindenki automatikusan megkapja fűtése egyéni elszámoló lapját

(2014. április 09.)

 

Tájékoztatjuk a tisztelt lakótársakat, hogy a tárgyhavi fűtésről kiállított egyéni elszámoló lapokat a Szövetkezet ezentúl minden tulajdonos postaládájába rendszeresen bedobja.

Az esetleges adategyeztetésre időpontot munkanapokon a 06 20 942 5556-os telefonszámon Gergely Sándortól kérhetnek.

  

 


 

Tisztelt Tulajdonosok!

Az utóbbi időben nem írtam a honlapunkra, de most úgy érzem, hogy ismét meg kell, hogy szólaljak, mivel van egy pár olyan dolog, amit úgy gondolom, hogy „meg kell beszélni” Önökkel:

Nem sokára meg fogja kapni minden tulajdonos a 2013-as év teljes beszámoló anyagát a közgyűlésre

(2014. április 28-án, 18:00)

Tulajdonképpen három olyan dologgal szeretnék foglalkozni, ami mindenkinek nagyon fontos a jövőre nézve.

 

1.) Panelszigetelés

Még nem tudható, hogy az államtól vagy az önkormányzattól milyen segítséget kapunk, ill. nem tudjuk még a pályázati feltételeket.

Egy dolog biztos, hogy a teljes ház szigetelése nagyon sokba kerül, amit banki hitelfelvétel nélkül nem lehet megoldani. Csak zárójelbe teszem, hogy ilyen összegű hiteleknél a ráeső kamatok is nagyon sok pénzt visznek el a szövetkezettől. Pontosan jelenleg nem tudjuk megmondani a fenti körülmények miatt, hogy ez lakásonként mennyibe fog kerülni. Természetesen a megvalósuláshoz közgyűlési határozat szükséges; valamint az össz. Tulajdonosok legkevesebb 80%-os hozzájárulása és fizetőképessége. A fizetőképesség viszont a szövetkezet részéről nem ellenőrizhető, vagyis pl. az illető aláírja ugyan a hitelfelvételt, de nem fog fizetni, stb. Ennek az egésznek nagyon sok buktatója van. Véleményem szerint amikor az ÖKO program megvalósulásához szedtük a havi 5.000 Ft-ot, 15-17% volt a határidő végén a nem fizető tulajdonosok aránya. Jelenleg folyik ezen összegek behajtása most ~5 millió Ft, ami még mindig nincs befizetve.

Kérdésem, hogy mi történik akkor, ha nem 2 évig, hanem 8-10 évig kell befizetni és 5.000 Ft-nál nagyobb összeget. Hány %-a nem tudja ezt teljesíteni a tulajdonosoknak!? Mi lesz ennek a következménye? Ha jól belegondolok, akkor az arány nem 15-17% lesz, hanem sokkal több; szerintem 30% körül várható!

Felvetődik a kérdés: Mit tegyünk!?

Leírom a saját véleményem, és arra kérek minden tulajdonost, hogy gondolja át, és a honlapon vagy akár a személyes találkozón is vitassuk meg, beszéljünk róla.

Tehát:

a.) Szigeteljük le a házvégeket!

b.) Cseréljük ki a nyílászárókat!

Indok: Kb. a teljes szigetelés árának kb. 10-15%-val megvalósítható

Tévednek azok a tulajdonosok, akik úgy gondolják, hogy csak a szélén (házvégeken) lakók járnak jól, ami a hosszú házaknál 20 lakás. Tudni kell, hogy a szövetkezet a ház fogyasztása után fizet, tehát, ha csökkenteni tudjuk az összfogyasztást, úgy a középső lakásoknak is csökken a befizetni való összeg. Bizonyítható, hogy a legtöbb energia a házvégeken „szökik” az utcára. Tehát ennek megakadályozása a fő cél.

 

2.) Vízvezetékek felújítása

A következőkben arról szeretnék írni, hogy van egy másik nagyon nagy probléma, ami legalább olyan fontos, mint a szigetelés (szerintem még fontosabb) vagyis a teljes vízhálózat cseréje műanyag csövekre (FV.PLASZT termékcsalád) Ennek a kivitelezésnek az összege 100-110 millió Ft. Tehát nem kis összeg.

Véleményem szerint ennek az összegnek a pénzügyi terheit hasonlóképpen lehetne megoldani, mint az ÖKO programnál. Itt ~23 MFt kamat terhet spóroltunk meg a kivitelezés ~146 MFt-ra.

Mivel a vízvezetékek állapota sajnos már (34 évesek) olyan rossz, hogy labilissá teszi a házak működését; tehát ezt a problémát megoldjuk számításaink szerint 2 évig lakásonként 4.000 Ft-ot kellene fizetni ami fedezné a teljes költséget és kihagyható lenne a hitelfelvétel. Gondoljanak a kamatra, ami itt is több millió Ft lenne.

 

3.) Lomtalanítás

2014. ápr. 10-én lesz az idei lomtalanítás.

Arra kérek minden tulajdonost, hogy dobálja ki a tárolókban évek óta összegyűjtött legtöbbször használatlan cuccait. Az elmúlt év közgyűlésének van egy olyan határozata, hogy vissza kell állítani a tárolók eredeti feladatát: kerékpár és babakocsik részére fenntartott helyeket kell kialakítani. Ez a feladat az Önök segítsége nélkül megoldhatatlan, mivel én nem tudom eldönteni, mit dobjak ki, hisz nem az én tulajdonom. Most április 10-én itt a lehetőség, hogy e feladatnak mindenki eleget tegyen, és nem kerül pénzébe a szövetkezetnek; tehát a lomtalanítás ingyenes.

Ellenkező esetben a szövetkezetnek a feladat végrehajtásához konténereket kellene rendelni (28.000 Ft/db) rakodómunkásokat kellene fizetni, stb. Tehát arra kérek mindenkit, saját érdekében segítsen a tárolók rendbetételében. Itt jegyzem meg, hogy nagyon nagy a tűzveszély az itt tárolt anyagok miatt.

2013-ban ez okozott tüzet a Bálint u. 12.-ben, ami után a lépcsőház rendbetétele több mint 7 millió Ft-ba került. Szerencsére senki nem sérült meg, de a 10. emeletig az elektromos hálózattól a festésig mindent javítani kellett.

Tehát végezetül arra kérek minden tulajdonost, hogy hatékonyan vegyen részt a lomtalanításban. Amennyiben valamilyen segítségre van szükségük (pl.: nehéz tárgyak, szekrények, stb.) vegyék fel a kapcsolatot a Jós u. 1-ben az ügyeletes szolgálattal, vagy velem személyesen, ill. telefonon: 06-20-316-48-11

 

Tisztelettel:

Szabó Gyula

 

 


 

Vízhálózat felújítására pályázunk

(2014. április 01.)

 

A Szövetkezet a kerületi Önkormányzat által meghirdetett Társasház felújításra támogatási pályázatot nyújtott be a házaink (Sarkadi u. 1-8., Bálint Gy. u. 6-20., Jós u. 1-15., Jós u. 2-16, Hatvany L. u. 12., Hatvany L. u. 14.)

vízhálózat alapvezetékek cseréjére.

Ha a benyújtott pályázatunk sikeres lesz, akkor ebben az évben anyagilag kedvezőbb feltételekkel, és BANKHITEL FELVÉTELE NÉLKÜL kezdhetünk bele a 35 éves házaink kiszolgált pincei alapvezetékeinek a cseréjébe.

 

A lakásokon keresztülmenő felszálló vezetékek cseréjét a pályázati és a saját anyagi forrásainktól függően a következő év(ek)re tervezzük.

A pályázati felhívás az Óbuda Újság február 28-i számának 2. oldalán, vagy IDE KATTINTVA olvasható!

 

 


 

Ingatlanárverési hirdetmény

(2014. február 03.)

 

A Békásmegyeri 3. számú Lakásfenntartó Szövetkezet végrehajtást kért a Jós u. 10. fszt. 2. szám alatti ingatlantulajdonos ellen közös költség tartozás miatt.

Az ingatlan árverésével kapcsolatos további részletes információkért KATTINTSON IDE!

 


 

Panelprogram 3.: Nagyon várom!

(2013. december 13.)

 

Tisztelt Tulajdonosok!

A Szövetkezet vezetősége figyeli a most meghirdetett Panel III. programmal kapcsolatos információkat, pályázati kiírásokat. Amint számunkra megfelelő kiírást találunk, úgy megtesszük a szükséges lépéseket a pályázat elkészíttetésére és arról Önöknek tájékoztatást adunk.

A Panelprogram 3. tervezett indításával, és annak tartalmával kapcsolatban a DunaTV-n sugárzott stúdióbeszélgetés megtekintéséhez kattintson az alábbi képre.

Panelprogram3 DunaTV stúdióbeszélgetés

 

 


 

Sok volt az érvénytelen szavazat az első fordulóban

(2013. november 01.)

 

A fűtési költségek további csökkentése érdekében különböző fejlesztési koncepciókról lehetett szavazni az elmúlt hetekben. A korábbi közgyűlésen elfogadott szavazási eljárás első fordulójában ugyan sok szavazólap érkezett be, de nem elég. Jellemzően sok volt a hibásan, a kiírásnak nem megfelelően kitöltött szavazólap, ezért is fordulhatott elő, hogy egyik elképzelés sem szerezte meg a lakók legalább 20%-ának a támogatását, ami szükséges lett volna a legtöbb szavazatot kapó terv második fordulóra történő továbbjuttatásához.

Az egyes háztömbökben elért eredményekről, és hogy miként alakul a fejlesztés a továbbiakban, az alábbi linkekre kattintva tudhat meg többet.

 


 

Tájékoztató a vezetőség munkájáról

(2013. október 25.)

 

Az utóbbi időben gyakran érte kritika a szövetkezet vezetőségét, hogy mennyire nem teszi, vagy nem jól teszi a dolgát. Gyakran olyanoktól jön negatív vélemény, akik nem veszik a fáradtságot még arra sem, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak, majd csak ezután alakítsák ki véleményüket, és osszák meg azt a lakótársakkal. Egy kis összefoglalót szeretnénk közreadni a vezetőség eddigi főbb munkáiról mindazoknak, akik a "megmondó embereknél" hitelesebb, teljesebb képet szeretnének kapni a szövetkezet egészének életéről.

A részletekért KATTINTSON IDE!


 

Ha most cserélne radiátort, erre figyeljen!

(2013. szeptember 27.)

  

Felhívjuk a lakástulajdonosok szíves figyelmét arra, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 66/2012. (IX. 28.) számú rendelete értelmében Budapesten a Távhőszolgáltatói vagyon részét képező, a hőközponti, illetve a hőközponthoz tartozó berendezések működtetése a FŐTÁV Zrt. feladata.
Fentiek értelmében a jogi és műszaki lehetőségek figyelembe vételével az épület(ek) fűtési hálózatának ürítésére és töltésére, illetve  fagyasztásos eljárás esetén a rendszer leállítására-visszaindítására az Önök megrendelése alapján csak a FŐTÁV jogosult.

Amennyiben most szeretne radiátort cseréltetni, vagy más okból kifolyólag szükséges a fűtési rendszer leüríttetése, a szolgáltatást az alábbi linkre kattintva elérhető formanyomtatvány kitöltésével igényelheti meg a FŐTÁV-tól.

FŐTÁV FORMANYOMTATVÁNY ÜRÍTÉS MEGRENDELÉSÉHEZ

 Forrás: http://www.fotav.hu/site_media/uploads/lakossagi/2_1_melleklet_uritesmegrendeles.pdf


 

Játék a tűzzel!

(2013. augusztus 19.)

  

Tisztelt Tulajdonosok!

 

SENKI NE JÁTSSZON A TŰZZEL ÉS MÁSOK ÉLETÉVEL!

Sajnos vannak lakók, akik a WC-ben az elszívott, égő cigarettavégeket a szellőző nyílásába dobják. 

Felhívom mindenki figyelmét, hogy ez az egyik legveszélyesebb, felelőtlenül tüzet okozó dolog. 

Ne dobálják a csikkeket a szellőzőbe, ha nem akarják az egész házat felgyújtani!

 

Tisztelettel: Szabó Gyula

 


Jobb félni, mint...

(2013. július 1.)

 

Tisztelt Lakótársak!

Egyik lakótársunk (V. László) figyelemfelhívását tesszük közzé az alábbiakban:

"Bizonyára Önök is hallottak már róla, hogy az elmúlt időszakban egyre több embert foglalkoztat, hogy ajtócsengőjükön, postaládáikon különböző jelöléseket találnak. Több fórum is arról ír, hogy elképzelhető esetlegesen bűnbandák jelölgetései, hogy hova érdemes, illetve nem érdemes betörni. A napokban azt tapasztaltam, hogy a lakószövetkezethez tartozó házakban is (pl.:Hatvany 12.) vannak jelölések, több lakás csengőjén is. Elképzelhető, hogy csak vaklárma, de óvatosságból fel kéne hívni a lakóközösségek figyelmét, hogy jobban figyeljenek a környékükön, esetleg a rendőrségnél utána járni, hogy van e valóság alapja az egésznek."

Azt tudjuk javasolni, hogy a legjobb védekezés, ha valaki észreveszi, az szedje le a cédulákat! Ha bármi szokatlant tapasztalnak saját, vagy szomszédjuk lakása környékén, kérjük értesítsék erről a lakásszövetkezetet, bűncselekményre utaló jel esetén a rendőrséget is!

 


A 2013.05.27-én megtartott Közgyűlés határozatai

(2013. június 26.)


1. A Közgyűlés elfogadta, hogy a Közgyűlésen a testület tagjai által a hőszigetelés tárgyában ismertetett javaslatokról a döntések két lépcsős írásbeli szavazással (1. forduló: alternatívák közötti döntés, 2. forduló: az elfogadott alternatíváról megerősítő szavazás) lakóépületenként történjen meg, és értékelődjön ki.
A Közgyűlés megválasztotta továbbá a szavazatszámláló bizottságba - két nem tisztségviselő szövetkezeti tagként - Mészáros Gyulánét és László Csabát (póttagként: Szecsődi Tímeát).

 

2. A Közgyűlés elfogadta, hogy azon házak esetében, ahol annak Tulajdonosai a komplett hőszigetelés mellett döntenek – a várható beruházási költségekre vetítve – 15 %-os tartalékképzés történjen, amelyet az Igazgatóság kizárólag a pénzügyi hiány pótlására használhat fel az adott háznál, amely vonatkozásában a beruházás pénzügyi lezárásakor a Tulajdonosok felé el kell számolnia.

 

3. A Közgyűlés az Igazgatóság azon javaslatát, miszerint a Közgyűlés járuljon hozzá, hogy az Igazgatóság az adott lakóépületre vonatkozóan pótbefizetést írhasson elő, amennyiben a ház adott célra lekülönített folyószámláján a befizetések vizsgálatát követően negatív egyenleget tapasztal és szükségesnek tartja a pénzügyi beavatkozást, nem fogadta el.

 

4. A Közgyűlés elfogadta, hogy abban az esetben, ha a ház Tulajdonosainak többsége a komplett hőszigetelést kívánja megvalósítani, akkor az írásbeli szavazásuk csak akkor legyen eredményes, ha az adott lakóépületre vetített 80 %-os támogatottságot eléri az ilyen irányú szavazásuk.
A Közgyűlés elfogadta továbbá, hogy a fűtési energiaköltség csökkentéséről szóló írásbeli szavazás első fordulójának eredményességéhez egy adott fejlesztési koncepcióra történő minimum 20 %-os azonos szavazatarány elérhetősége szükséges.

 

5. A Közgyűlés nem fogadta el az Igazgatóság azon javaslatát, miszerint a Közgyűlés felhatalmazása alapján az Igazgatóság a költségosztással előálló szélsőséges fogyasztások mérséklése érdekében a költségosztókról leolvasott értékekre alapesetben a 60%-os részarányt érvényesítse, amit – a költségosztás előző fűtési idény tapasztalatai alapján – épületenként, a bennük lévő lakások fűtési hőfelhasználása és a külső szigetelés hatása miatti indokolt esetben 50 és 70 % között módosíthasson, továbbá az ilyen irányú döntéseiről folyamatos beszámolási kötelezettsége legyen a Közgyűlés felé.

 

6. Tekintettel arra, hogy Gergely Sándor Igazgatósági tag (ÖKO-megbízott) az 3. számú határozati javaslat Közgyűlés által történő elvetésének következtében - döntésének megfelelően - a hőszigetelési program összefogásával és operatív irányításával kapcsolatos felelős megbízást nem tudja vállalni, így az Igazgatóság 6. számú határozati javaslata a Közgyűlés időpontjában okafogyottá vált, arról szavazás nem történt.

 

Tájékoztatom a Tisztelt Tulajdonosokat, hogy a fűtési energiaköltség csökkentésére irányuló írásbeli szavazásra a nyári szabadságolások miatt csak 2013 szeptemberében kerül sor.

 

LETÖLTHETŐ, nyomtatható változatért KATTINTSON IDE!

 


ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁS, HOGY MIRŐL IS FOGUNK SZAVAZNI

(2013. május 26. - frissítve: május 30.)

 

Tisztelt Lakótársak!

Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk házaink/lakásaink hőfogyasztásának takarékosabbá tételét illetően. Tudjuk, hogy a mostani lépcső, a házaink teljes, vagy részleges külső hőszigetelése egy nagyobb anyagi beruházást igényelő feladat, mint ami a fűtéskorszerűsítés volt. Az anyagi terheken túlmenően egy sokkal felelősségteljesebb fejlesztésről van szó, így a vezetőség is ennek megfelelően szeretne az egyes alternatívákhoz minél részletesebb információkkal szolgálni, megkönnyítve az Önök választását, segítséget nyújtani abban, hogy mire adják le szavazatukat a közgyűlésen. Kollégáink még most is dolgoznak a bemutatandó prezentációkon, de a mostani változatok közreadásával már a legtöbb témában úgy gondoljuk elegendő információt tudunk nyújtani, többet, mintha ezeket a képsorokat, csak a közgyűlésen látnák először. Ezek még nem a végleges változatok, a közgyűlésig változhat a tartalmuk!

 

A Közgyűlés lényege, hogy többséget kapjon

 

- A teljes házszigetelés, vagy

Prezentáció (nyomtatható változat): A teljes házszigetelésről (Előadó: Gergely Sándor)

Prezentáció (nyomtatható változat): A komplett hőszigetelés finanszírozása (Előadó: Péli Zsuzsanna)

- A házvég szigetelés és a közösségi nyílászárók cseréje a kiegészítő szigeteléseket is beleértve, mint KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS AZ ENERGIA MEGTAKARÍTÁSÁVAL, vagy

Prezentáció (nyomtatható változat): A végfalak szigetelése és a közös használatú helyiségek nyílászáróinak cseréje (Előadó: Szabó Gyula)

 

- A hőközpont cseréje, ami által most alacsonyabb fűtési tarifa elérhető el, mint KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS AZ ÜZEMELTETÉS MEGVÁLTOZTATÁSÁVAL.

Prezentáció (nyomtatható változat): Hőközpontok cseréje (Előadó: Szakály István)

 

De lehet a döntés még az is, hogy

-     VÁRAKOZUNK az esetleges kedvezőbb pályázati lehetőségekre.

-     VÁRAKOZHATUNK úgy is, hogy a házvég szigetelésre megkezdjük az előtakarékoskodást, és ha közben kedvezővé válnak a pályázati lehetőségek, az addig előtakarított pénzzel azt, vagy a hőközpont cserét tudjuk folytatni.

 

A változatok árajánlatai és finanszírozásuk a döntésünkhöz elegendő információt adnak. Viszont a közgyűlés által kiválasztott változatra a végleges árat és a finanszírozás részleteit csak ez után lehet kidolgoztatni és több céggel megversenyeztetni. A változatok teljes mélységű kidolgozását az árajánlat tevők első körben a közgyűlési elfogadtatás előtt nem vállalják.

 

Mint ahogyan azt korábban is írtuk ez a beruházás sokkal nagyobb léptékű, nagyobb felelősségvállalást igényel, mint az eddigiek, ezért írásbeli szavazást fogunk kérni a véleményformáló és a végső szavazásnál is. Ennek menetéről az alábbi prezentációból tájékozódhat.

Prezentáció (nyomtatható változat): Írásbeli szavazás menete (Előadó Dr. Tóth L. Ágnes)

 

Az alábbi prezentációból azt is megtudhatja, hogy az eddig megvalósult szabályozható távfűtéssel kinek, mennyit sikerült spórolnia, és hogy lehet-e ezt a költségosztási rendszert még igazságosabbá tenni.

Prezentáció (nyomtatható változat): Költségosztás értékelése (Előadó: Gergely Sándor)

 


JÖJJÖN EL! MÁJUS 27-ÉN KÖZGYŰLÉS LESZ HÁZAINK HŐSZIGETELÉSÉRŐL

(2013. május 25.)

 

2013. május 27-én (hétfőn) 17:30 órai kezdettel közgyűlést tartunk a Zsigmond Király Főiskola (1039 Bp. Kelta u. 2.) B épület földszint Eötvös termében. Tekintettel arra, hogy a megvitatandó téma

HÁZAINK TELJES VAGY RÉSZLEGES KÜLSŐ HŐSZIGETELÉSE

várhatóan nagy érdeklődésre tart számot, kérünk mindenkit, hogy

 • időben érkezzen,
 • türelemmel várja ki a sorát a regisztrációnál,
 • és lehetőség szerint a szavazás végéig maradjon!

Ha a 17:30-ra meghirdetett közgyűlés az alacsony részvétel miatt határozatképtelen lenne, a közgyűlés UGYANEZEN a napon, VÁLTOZATLAN napirendi pontokkal 18:00 órai kezdettel meg lesz tartva, amely már határozatképes lesz a résztvevők számától függetlenül.

A NAPIRENDI PONTOK ELOLVASÁSÁHOZ KATTINTSON IDE!

Kérjük minél többen jöjjenek el, és vegyenek részt a szavazásban, hogy a lehető legnagyobb támogatottsága legyen az elfogadandó, és majd mindnekire kötelező érvényű határozatoknak! 

 


  

A 2013.04.29-én megtartott Közgyűlés határozatai

 (2013. május 13.)

  

1. A Közgyűlés elfogadta a 2012. évi beszámolót, amely alapján a tulajdonosok felé a számla kiállításra kerül. A beszámoló alapján pótbefizetés előírására nem kerül sor.

 

2. A Közgyűlés elfogadta a Szövetkezet Igazgatósága 2012. évben végzett tevékenységéről szóló beszámolóját, és a testület elnöke és tagjai részére a felmentvényt megadta.

 

3. A Közgyűlés a Felügyelő Bizottság 2012. évi beszámolóját elfogadta.

 

4. A Közgyűlés a 2013. évi felújítási tervet a pénzügyi mozgástérrel elfogadta.

 

5. A Közgyűlés az Igazgatóság 2013. május 1. napjától hatályos közös költség mértékére tett javaslatát nem fogadta el, így a közös költség továbbra is az alábbiak szerinti:

 

- Szöv.tag és vízórás lakások esetében: 9.000.-Ft/hó

 

- NEM Szöv.tag és vízórás lakások esetében: 11.000.-Ft/hó

 

- Szöv.tag NEM vízórás lakások esetében: 29.000.- Ft/hó

 

- NEM Szöv.tag NEM vízórás lakások esetében: 31.000.-Ft/hó

 

6. A Közgyűlés a tisztségviselők közül az igazgatósági tagok, az FB elnöke és tagjai tiszteletdíját a végzett munka arányában, a 2013. évi pénzügyi tervben szereplő keretösszeggel elfogadta.

 

7. A Közgyűlés a követelések kezelésére elfogadta az alábbi eljárást:

  7.1. A szövetkezet gazdasági vezetője megvizsgálja, hogy melyek azok a követelések, amelyek behajtása a szövetkezet részére nehézséget okoz.

  7.2. A gazdasági vezető javaslatára az Igazgatóság mérlegeléssel döntést hoz a követelés eladásáról.

  7.3. Az Igazgatóság nevében a szövetkezet elnöke írásban felszólítja a tartozót, hogy tartozását 15 napon belül rendezze, egyben tájékoztatja, hogy amennyiben a megadott határidőben ez nem történik meg, a követelés a szövetkezet részéről eladásra kerül.

  7.4. A határidő lejárta után a szövetkezet elnöke és a gazdasági vezető jogosult a követelést megvásárolni kívánóval tárgyalni a követelés eladásáról.

  7.5. A szövetkezet meghatalmazott jogi képviselője elkészíti a követelés eladásáról szóló dokumentumokat. A követelés eladásokról az Igazgatóság a szövetkezet honlapján folyamatos tájékoztatást nyújt, emellett köteles a Közgyűlésnek évente beszámolni róla.

 

8. A Közgyűlés döntése értelmében a lakóépületek földszinti közös helyiségei - a szövetkezet által bérbe adott helyiségek kivételével- kizárólag kerékpár és babakocsi tárolását szolgálhatják.

 

9. A Közgyűlés döntése értelmében a közös helyiségek használatára vonatkozó szabályok (pl. tűzrendvédelem) megszegése esetén az illetékes hatóság által a Lakásszövetkezetre kirótt bírság a szabályszegő tulajdonosra továbbhárítható.

 

A közreadott határozatokat IDE KATTINTVA le is töltheti.

 

 


KÉT JÓS UTCAI LAKÁS VÉGREHAJTÓI ÁRVERÉSE LESZ JÚNIUSBAN

(2013. május 2.)

 
Tisztelt Lakótársak!

 

Tájékoztatjuk a Lakótársakat, hogy a közelmúltban két szövetkezeti ingatlanra rendelt el végrehajtó árverést.

  

1. 1039 Budapest, Jós u. 14. 7/23. (tulajdonosok: Matus József és Matus Józsefné, végrehajtó: Tóth Sándor):

     - az ingatlan vételére ajánlatot 2013.04.18-tól 2013.06.17-ig lehet tenni;

     - az ingatlan megtekintésének ideje: 2013.06.03. 10:00-10:15;

     - az ingatlan kikiáltási ára beköltözhetően: 9.600.000.-Ft (árverési előleg: 960.000.-Ft)

     - 2013.03.29-én 10.00 órakor tartott árverés vevő hiányában sikertelen volt.

  

2. 1039 Budapest, Jós u. 6. 7/21. (tulajdonos: Vajda Zsolt, végrehajtó: Császti és Szunics Végrehajtói Iroda):

     - az ingatlan vételére ajánlatot 2013.05.04-től 2013.07.03-ig lehet tenni;

     - az ingatlan megtekintésének ideje: 2013.06.26. 14:25-14:35;

     - az ingatlan kikiáltási ára beköltözhetően:8.600.000.-Ft (árverési előleg: 860.000.-Ft)

 

Budapest, 2013. május 2. 

A Lakásszövetkezet Vezetősége

 


 

KÖZGYŰLÉS ÚJ HELYEN 2013. ÁPRILIS 29-ÉN (hétfőn)

(2013. április 14. - frissítve: 2014. április 22.)

 

Értesítjük Önöket, hogy 2013. április 29-én (hétfőn) 17:30 órai kezdettel közgyűlést tartunk ÚJ HELYSZÍNEN!

Cím: Zsigmond Király Főiskola, 1039 Budapest, Kelta u. 2., B épület földszinti Eötvös terme.

A közgyűlési meghívót, és fűtéskorszerűsítésről szól beszámolót IDE KATTINTVA olvashatja el, a mellékletekért pedig kattintson az alábbi linkekre!

1.sz. melléklet - Bevételi terv (2012. terv, 2012. tény, 2013. terv)

2.sz. melléklet - Kiadási terv (2012. terv, 2012. tény, 2013. terv)

3.sz. melléklet - Mérleg

4.sz. melléklet - Eredménykimutatás

 


A RÁCSOKAT LE KELL SZERELNI!

(2012. november 28.)

 

Tisztelt Tulajdonosok!

 

Elsősorban az írásomat a Hatvany 12-ben és 14-ben lakó tulajdonosok figyelmébe ajánlom. A héten, 15-én információt kaptam, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Lakásfenntartó Szövetkezet összes házát ellenőrzi, a szabálytalanságokért pénzbüntetést szab ki. Sajnos a pontos időpontot nem tudtam megkapni. Úgy döntöttem, hogy ismételten megpróbálok egy kísérletet tenni arra, hogy a folyosókon lévő rácsokat azonnal szüntessék meg!

A Lak. Szöv. részéről minden segítséget megadunk a munkák elvégzéséhez a 244-2658, 06 20 316-48-11 telefonszámokon. Szerintem, el kellene kerülni a súlyos büntetések kiszabását.

 

Előzmények:

 • 2008. 07. 28-án Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság: Felszólítás / III-209/10 /
 • 2008. 08. 08-án Tulajdonosok kiértesítése.
 • 2008. 08. 11-én Budai Tűzmegelőzési Régió: Hatósági Felszólítás /I-209/14
 • 2009. 04. 05-én Fővárosi T. Pk. Jegyzőkönyv II-KD/5
 • 2012. 05. 31-én Lak. Szöv: Igazgatóság által kiadott felszólítás.

 Az elmúlt 4 évben ezen kívül számtalan sok próbálkozás volt írásban vagy szóban a szabálytalanságok megszüntetésére. Sajnos több esetben eredménytelenül. Sokunk számára egyszerűen elfogadhatatlan az, hogy egyesek miért nem értik meg:

 A RÁCSOKAT LE KELL SZERELNI!

 A rácsok elbontása után is biztosítani kell a menekülési útvonalakat! Tehát a különböző bútorok, kacatok, rossz helyre rakott virágok, vagy egyéb anyagok lerakása is TILOS!

 

Mindig arra gondoljanak, hogy tűz esetén éjjel a sötét füstben és pánikban akadálytalanul tudjanak a folyosóikon és a lépcsőházaikban menekülni!

 

A következőkben szeretnék egy keveset a hosszú házakról, a Sarkadi, a Bálint és a Jós utcaiakról is írni:

Ezekben a házakban adottságuk miatt nem jellemző a rácsokkal való menekülési útvonalak elzárása, viszont a földszinti tárolók állapota valamint az emeleti szárítók a lépcsőfordulók, a 11. szinten eltorlaszolt anyagok itt is rendkívüli veszélyforrások, tehát bőven van mit tennünk. Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy aki csak teheti, segítsen a leírt problémák megoldásában. Úgy gondolom, hogy mindannyian hallottunk már a PANELHÁZAK TŰZESETEIRŐL ÉS A RÁCSOK MIATT BENTREKEDT ÁLDOZATOKRÓL!

 

Tisztelettel: Szabó Gyula

 

 


 

A rendkívüli közgyűlés határozatai

(2012. november 15.)

A 2012. október 29-én megtartott renkívüli közgyűlésen elfogadott határozatokat IDE KATTINTVA olvashatja el.

 


ÚJABB INGATLANÁRVERÉS KÖZÖS KÖLTSÉG TARTOZÁS MIATT

(2012. november 15.)

 

Tájékoztatásként tesszük közzé itt a honlapunkon is azt az újabb ingatlanárverési hirdetményt, ami jelentős összegű közös költség tartozás (és banki hitel) miatt lett elrendelve. A hasonló helyzetek elkerülése érdekében kérjük a közös költség elmaradással rendelkező tulajdonosokat, hogy még idejében forduljanak segítségért a Lakásszövetkezet vezetőségéhez, hogy ne kelljen legvégső megoldásként az árverést alkalmazni.

 


Rendkívüli közgyűlés október végén, jöjjön el!

(2012. október 11.)

 

Tisztelt Tulajdonosok!
Értesítjük Önöket, hogy 2012. október 29-én (hétfőn) 17 órai kezdettel rendkívüli közgyűlést tartunk a Varga István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola nagytermében (Hatvany L. u. 7.)

Napirendi pontok
1. Panelszigetelésről tájékoztató és véleménycsere.

 • Előadást tart a meghívott az egyik építőipari kft. képviselője
 • A Szövetkezet Igazgatóságának felhatalmazása a panelszigetelés előkészítésére

2. A közös költség megállapítása m2 alapon, vagy lakásonként történjen? Előadó: Dr. Tóth L. Ágnes, Gergely Sándor
3. ÖKO+, fűtéskorszerűsítéssel kapcsolatos tájékoztatások. Előadó: Gergely Sándor, Hétházyné Szőke Emma

 • általános tájékoztató a fűtéskorszerűsítés állásáról
 • fűtéskorszerűsítési számlán képződött kamat elszámolása
 • költségosztók leolvasása, elszámolása

4. Határozati javaslatok elfogadása. Előadó: Szakály István
Kérjük a Tisztelt Tulajdonosokat, hogy a fenti időpontban összehívott közgyűlésen minél többen vegyenek részt.

A zökkenőmentes kezdés érdekében a jelenléti ívek aláírása, fél órával korábban megkezdődik!
A teljes meghívót IDE KATTINTVA tekintheti meg, vagy töltheti le saját számítógépére.

 

 


Rongálás a házainkban, illetéktelenek a tetőinken 

(2012. október 1.)

 

Az utóbbi hónapokban újult erővel rongálnak ismeretlenek liftajtókat, kaputelefonokat, bejárati ajtókat. Kérjük mindazon tulajdonosok jelzéseit, akik ilyen rongálásokat tapasztalnak, hogy értesítsék a Műszaki ügyeletet. A rongálókkal szemben - tudjuk - nehéz és nem veszélytelen fellépni, de a tönkretett dolgok javíttatását, a piszok eltakaríttatását a közös költségünkből kell fizetnünk.

 

Figyeljünk a környezetünkre, és ha egy mód van rá közös fellépéssel próbáljuk megértetni a rongálókkal, hogy a kárt közvetlenül nekünk okozzák. Természetesen ne habozzanak az Ügyeletet, és komolyabb esetben a hatóságot is értesíteni.

 

Elszaporodtak az indokolatlan tetőkinyitások is. Ismeretlenek járkálnak, vagy tartózkodnak a tetőkön, kinyitva a XI. emeleti tetőkijárati ajtókat. Veszélyes és jogtalan magatartásuk ellen a Szövetkezet fellép, de kérjük mindazon X. emeleti lakókat, ha hallanak mozgást a tetőkijárat körül, telefonon értesítsék az éjjel-nappal elérhető Műszaki ügyeletet a 244-2658 vagy a 06 20 384 6474 telefonszámok egyikén, vagy bejelntésükhöz hazsnálhatják a liftek segélyhívóját, ami szintén a műszaki ügyeleten csörög ki.

 

 


Terjed az ágyi poloska!

(2012. szeptember 17.)

Poloska stop

 

Ez nem rémhír, hanem több házunkban megjelent fenyegető valóság. Az érintett tulajdonosok kötelezettsége a rovarirtás AZONNALI megindíttatása, amelyhez a Szövetkezet Műszaki ügyelete rovarirtó szakemberhez elérhetőséget ad.

Ágyi poloska csípésePirosodó csípésnyomok és véres pöttyök esetén joggal feltételezhető a hívatlan ágyvendégek jelenléte. Itt a szégyenkezést félre kell tenni, mert ezeket az élősködőket bárki bárhol összeszedheti és hazaviheti.

Csak az a nem mindegy, hogy mire az irtás megkezdődik, az élősködők hány generációja fészkeli be magát a lakás bútorzatába, használati tárgyaiba.

Ez az irtás időtartamát és a költségeit jelentősen növelni fogja, tehát az első gyanús jelre kérjen tanácsot és szemlét rovarirtó szakembertől.

Többet megtudhat az ágyi poloskáról, és az Önre leselkedő veszélyekről, ha IDE KATTINT!

 

 


Képzelje magát a mentős helyébe!

(2012. szeptember 14.)

 

Rács, ami 2 lakást zár el

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, de mindaddig ismételni fogjuk a házainkban (elsősorban Hatvany L. u. 12. és 14.) szabálysértő(!) módon felszerelt rácsokkal kapcsolatos álláspontunkat, amíg ezek az életveszélyes "remekművek" az utolsó darabig el nem tűnnek a folyosókról. Nem üres riogatás a tűzoltók tűzvédelmi átvizsgálásáról szóló figyelmeztetésünk sem, de ez az újságcikk idézet az egyik hétvégén megjelent lapból talán többeket elgondolkodtat, hogy pótolható vagyontárgyainak, vagy a saját és a családtagok, ismerősök, barátok pótolhatatlan életének védelme a fontosabb!? A mellékelt képek kapcsán csak pár kérdést tegyen fel magának!Rács, ami 5 lakást zár el

 

Ha a tűz és a füst mindent elborít, ki fogja kinyitni ezeket az ajtókat? Ha egy tűzesetben keletkező pokoli hőségtől a rácsszerkezet annyira kitágul / eldeformálódik, hogy beszorul a zár, és mozdíthatatlanná válik az egész ajtó még akkor is, ha a nagy kapkodásban esetleg a kezében is lenne a kulcs, Ön szerint mennyi idő alatt tudnák kiszabadítani Önt, vagy szeretteit? A cikkben szereplő mentős már tudja a választ...

 

Kérjük gondolja át ezeket felelősségteljesen, és cselekedjen határozottan a rácsok elbontását illetően! A bajt jobb (és olcsóbb) megelőzni, mint a bekövetkezett kárt elhárítani!

 


 

Engedélyezésre vár a biciklitároló

 (2012. szeptember 13.)

 

Tervrajz

A Hatvany Lajos utca 14. északi lábazatai közé tervezett babakocsi- és biciklitároló kész tervekkel, és elfogadott költségvetéssel várja az illetékes hatósági engedélyeket. Ha a jóváhagyások megérkeznek, akkor az időjárástól függően mihamarabb megkezdődik az építkezés, hogy a tulajdonosok mielőbb használatba vehessék a tárolót.

 

 


8 évig hitelesek a vízórák

(2012. szeptember 4.)

 

A 247/ 2012.( VIII.31 . ) Kormány rendelettel a mellékvízmérők hitelesítési ideje 6 évről 8 évre változik.
A módosítás 2012. szeptember 1-től lép hatályba, melyet azokra a már felszerelt mellékvízmérőkre alkalmazni kell, amelyeknek a hitelesítési hatálya a módosított Kormány rendelet hatáIyba lépésnek a napján még nem járt le.

Tovább a hivatalos tájékoztatóhoz >>>

 

 


Tisztítjuk a szellőzőket, karbantartjuk a motorokat!

(2012. augusztus 14.)

 

Az országban történt paneltüzek miatt a tűzoltóság kötelezővé tette az elszívókürtők rendszeres tisztítását. Ezt a munkát a napokban mindegyik házunkban elvégeztetjük, ami 206 db elszívókürtő kipucoltatását jelenti. A munkák ideje alatt javasolt a szellőzőket elzárni vagy letakarni, hogy a munka során ne kerüljön véletlenül se piszok a lakásba.  A tisztítócégtől kaptunk képeket, a csövek eredeti, és tisztított állapotáról. A különbség a kettő között feliratozás nélkül is látható.

A "tisztítatlan képen" (jobbra ->) a szellőzőcsőben kb. 3 év alatt lerakódott szennyeződés látható. A tisztítás a tűzmegelőzés miatt fontos, mert a szennyeződés éghető anyagot képez elsősorban a konyhai zsiradékok miatt. Ha ez lángra kapna egy lakástűztől, akkor a beszívott levegő hihetetlen gyorsasággal terjesztené ki a tüzet a felette levő emeletekre, amire már Budapesten is volt számos példa.
  

A kürtők tisztítása mellett folyik a Közgyűlési határozatba foglalt 206 db szellőzőmotor javítása, csapágyainak cseréje és a csövek szükség szerinti pótlása is, ezzel biztosítva a folyamatos, és a minél zajtalanabb légelszívást. A szellőzők hatékonyságának növeléséért, télen a túlzott hőelszívás csökkentésért Ön is tehet, ha szabályozható szűkítőket szerel(tet) fel a légcsatornák lakás felöli végződésébe.

 

 


A hőségben is használjon szemeteszsákot!

(2012. július 20.)

 

Szemeteszsák

A jövő héten ismét az évszaknak megfelelő meleg időjárásra számíthatunk. Ilyenkor nem csak arra kell kiemelt figyelmet fordítanunk, hogy kellő mértékben pótoljuk szervezetünk folyadékvesztését, vagy védekezzünk a magas UV-B sugárzás ellen, hanem a háztáji, közös dolgainkkal kapcsolatban is körültekintőbbnek kell(ene) lennünk. Itt elsősorban a nyári melegben történő háztartási hulladék gyűjtéséhez, és elhelyezéséhez szeretnénk a lakótársak együttműködését megnyerni. Az alapanyagok többségénél nem csak a vásárláskor kell figyelni, hogy például a tejtermékek, vagy a fagyasztott áruk mihamarabb kerüljenek hűtőbe, hanem ha feldolgoztuk őket, akkor a hulladékot/maradékot megfelelően tároljuk lakáson belül, és kívül egyaránt. Ezért Önt is szeretnénk megkérni, hogy a hőségben gyorsan romló alapanyagok maradványait, csomagolóanyagát (pl.: hús, tejtermék, gyümölcs), bűzösen lebomló hulladékokat (pl.: használt gyerekpelenka) szemeteszsákokba gyűjtse, és a közös szemétledobóba történő helyezés előtt kösse be a zsák száját, ellenőrizze, hogy a szemeteszsák nem lyukadt-e ki, és ereszt levet. Ha így tesz, akkor nem csak a kellemetlen bűzhatást előzheti meg a lépcsőházban, hanem a szagra, és a ledobón végigfolyó "nedűre" szomjazó rovaroktól is jobban védi saját lakókörnyezetét. Ha mindannyian szánunk pár forintot szemeteszsákok használatára, akkor ennek az ára még mindig kevesebb, mintha külön szemétszállítást, vagy a fertőzésveszély megelőzése érdekében, soron kívüli szemétledobó-tisztítást és fertőtlenítést kellene elrendelni tulajdonostársi jelzés alapján, vagy hatósági felszólításra.

Köszönjük, hogy Ön is megtesz ennyit a hőség elviselhetőbbé tételéért!

 

 


 

ÚJABB INGATLANÁRVERÉS KÖZÖS KÖLTSÉG TARTOZÁS MIATT

(2012. július 13.)


Tájékoztatásként tesszük közzé itt a honlapunkon is azt az újabb ingatlanárverési hirdetményt, ami jelentős összegű közös költség tartozás miatt lett elrendelve, továbbá IDE kattintva tekinthető meg egy korábbi árverés jegyzőkönyve is. A hasonló helyzetek elkerülése érdekében kérjük a közös költség elmaradással rendelkező tulajdonosokat, hogy még idejében forduljanak segítségért a Lakásszövetkezet vezetőségéhez, hogy ne kelljen legvégső megoldásként az árverést alkalmazni.

 

 


 

A 2012.04.23-án tartott közgyűlés határozatai

(2012. május 17.)

 

1. A közgyűlés a 2011. évi beszámolót elfogadta, amely alapján a tulajdonosok felé a számla kiállításra kerül. A beszámoló alapján pótbefizetésre nem kerül sor.

2. A közgyűlés a Szövetkezet Igazgatósága 2011. évben végzett tevékenységéről szóló beszámolót elfogadta, a testület elnöke és tagjai részére a felmentvényt megadta.

3. A közgyűlés a Felügyelő Bizottság beszámolóját elfogadta.

4. A közgyűlés a 2012. évi felújítási tervet a pénzügyi mozgástérrel elfogadta.

5. A közgyűlés a 2012. május 1. napjától hatályos közös költség előirányzat mértékét az alábbiak szerint fogadta el:

· Szöv.tag és vízórás lakások közös költség előirányzata: 9.000,- Ft/hó

· NEM Szöv.tag és vízórás lakások közös költség előirányzata: 11.000,- Ft/hó

· Szöv.tag NEM vízórás lakások közös költség előirányzata: 29.000,- Ft/hó

· NEM Szöv.tag NEM vízórás lakások közös költség előirányzata: 31.000,- Ft/hó

6. A közgyűlés a tisztségviselők közül az igazgatósági tagok, az FB elnöke és tagjai tiszteletdíját a végzett munka arányában, a 2012. évi pénzügyi tervben szereplő keretösszeggel elfogadta.

7. A közgyűlés elfogadta a 2011.évi LXXVI. Törvénnyel módosított Lsztv. előírásainak megfelelően átdolgozott Alapszabály és Házirend 2011. július 28-tól hatályos módosításait, valamint azt, hogy a módosított Alapszabály a törvényes előírásoknak megfelelően a lakásszövetkezet meghatalmazott jogi képviselője útján a Cégbírósághoz benyújtásra kerüljön.

8. A közgyűlés a 1039 Bp. Sarkadi u. 8. fsz. 32.sz. alatt található lakásszövetkezeti tulajdonú, de lakásként már eladott ingatlan albetétesítésének folyamatáról szóló beszámolót elfogadta.

9. Gergely Sándor ÖKO beszámolóját a közgyűlés elfogadta.

10. A közgyűlés a korábbi 2009.04.20-i közgyűlési határozat 11-es, a szövetkezeti koordinációvalvaló fűtéskorszerűsítési munkákról szóló pontjának érdekmúlás miatti törlését elfogadta.

11. A közgyűlés a korábbi 2010.05.17-i közgyűlési határozat 16-os, a munkálatok tűrésére vonatkozó pontját az alábbiak szerint módosította: A közgyűlés elfogadta, hogy a munkálatokkal járó kényelmetlenségeket a Tulajdonosoknak, ill. bérlőiknek el kell tűrniük, a szerelőket legalább 3 alkalommal, az átkötők és a szelepek szerelésénél, a nyomáspróbánál és a költségosztók felrakásánál a lakásukba az ütemtervben kihirdetett időpontban be kellengedniük. Ezen időpontokon kívül továbbá el kell tűrniük, hogy a Főtáv, vagy a szövetkezet megbízottja, vagy a műszaki ellenőr a szükséges beavatkozásokat, ellenőrzéseket, méréseket és fotódokumentálásokat elvégezhesse előzetesen egyeztetett időben és időtartamban.

A fenti Közgyűlés 2012. 04.25-én kiadott Közgyűlési Határozatai az alábbi 12. számú határozattal egészülnek ki:

12. A Közgyűlés:

- a Felügyelő Bizottság tagjává Domaniczky Gabriella tulajdonostársat 2014. november 23-ig újraválasztotta,

- az Igazgatóság tagjaivá Regőcziné Lengyel Krisztina és Funk Tamás tulajdonostársakat 2014. november 23-ig újraválasztotta.

A határozatok elérhetők a Letölthető Dokumentumok oldalról is.

 


 

TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ A TŰZOLTÓSÁGTÓL

(2012. április 18.)

 

Az alábbi linkre kattintva elérhető tájékoztató célja, hogy közérthetően, és egyértelműen összefoglalja a lakóépületek közös használatú tereire (közlekedők, folyosók, lépcsőházak, gépjárműtárolók), valamint a lakáson belüli tárolásra vonatkozó tűzvédelmi szabályokat a hatékonyabb jogkövetés elősegítése érdekében.

Mivel lakóházainkban több helyen tapasztalhatók a súlyos szabálysértés fogalmát kimerítő "jelenségek", ezért kérjük, hogy mindenki figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatót, mert a megfelelő tűzvédelem kialakítása közös ügy, a hiányosságokért, szabálysértésekért pedig közös a felelősség is.

TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

 

 

 

 

 


 

Hírek

 • Igazolás társasházbiztosításról
  2018-11-20 14:00:15

  Tisztelt Lakótársak! Amennyiben biztosítási ügyintézéshez szükséges lenne, a házaink társasházbiztosításáról szóló igazolást megtalálják a "Letölthető dokumentumok" menüben, vagy megtekinthetik IDE KATTINTVA.

 • A 24 órás műszaki ügyelet telefonszámai:

  Vezetékes 244-2658, vagy mobil +36-20-384-6474, illetve valamennyi lift segélyhívója. Kérjük, hogy műszaki kérdéseiket, hibabejelentéseiket ezeken az elérhetőségeken tegyék meg a gyors és hatékony kiszolgálás érdekében! Köszönjük!

 • Feltöltöttük a korábbi közgyűlési határozatokat
  2016-10-20 08:02:38

  Ha kíváncsi az elmúlt évek közgyűléseinek határozataira, akkor mostantól megtalálja azokat a "Letölthető dokumentumok" menüpont alatt a Közgyűlési határozatok bekezdésben. Tovább >>>

 • 19 óráig van ügyfélfogadás (kedd, csütörtök)
  2016-10-20 07:26:24

  Tisztelt Tulajdonostársak!

  Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy kérésüknek is megfelelően ezentúl hosszabb ügyfélfogadási idővel várjuk Önöket az alábbiak szerint.

  Ügyfélfogadás és pénztári órák:

  Kedd és Csütörtök: 9:00 - 12:00 és 14:00 - 19:00

  Címünk: 1039 Budapest, Jós u. 16.

  Telefon: 243-0876, 454-7184
  E-mail: lakszovbekas3@gmail.com

 • Új tűzvédelmi házirend és használati szabályzat
  2016-02-09 12:53:03

  A jogszabályi előírások szerint aktualizált változat a Letölthető dokumentumok menü alatt megtekinthető, letölthető, kinyomtatható és betartandó. Ez mindannyiunk érdeke! Tovább >>>

 • A lezárt radiátor fogyasztása nem mindig nulla!
  2016-02-08 13:34:13

  Több lakó is jelezte, hogy a takarékosság miatt lezárt radiátorain a költségosztók nem nulla fogyasztást mutatnak, miközben ezeket a radiátorokat hidegnek lehet érezni. Miért? Tovább >>>

 • Május 1-től már min. 9.800Ft a havi közös költség
  2015-05-13 21:52:16

  A 2014. április 27-i közgyűlésen elfogadott határozat szerint a lakók többségének (szövetkezeti tag + vízórás a lakás) május 1-től már 9.800Ft közös költséget kell fizetniük. Kérjük a lakótársakat, hogy amennyiben állandó banki átutalással szokták kiegyenlíteni az esedékes havi díjat, úgy már az erre a hónapra is érvényes átutalandó összeget a határozat szerint módosítani szíveskedjenek! Tovább >>>

 • Mit mutat a költségosztó, hogyan használjuk a termo szelepeket?
  2014-04-07 10:19:39

  Többek kérésére elektronikus formátumban is elérhetővé tesszük itt a honlapon a radiátorokra felszerelt Brunata Futura+ költségosztók, és csövekre telepített termosztatikus szelepek kezelési útmutatóját. Tovább >>>

 • 8 évig hitelesek a vízórák
  2012-09-04 22:32:49

  A 247/ 2012.( VIII.31.) Kormány rendelettel a mellékvízmérők hitelesítési ideje 6 évről 8 évre változik.
  A módosítás 2012. szeptember 1-től lép hatályba, melyet azokra a már felszerelt mellékvízmérőkre alkalmazni kell, amelyeknek a hitelesítési hatálya a módosított Kormány rendelet hatáIyba lépésnek a napján még nem járt le.

 • TŰZVESZÉLYES TÁROLÓK
  2012-02-22 11:43:28

  A fűtéskorszerűsítés, és a gázvezetékek átvizsgálása kapcsán sajnálattal tapasztaltuk, hogy az egyébként csak biciklik és babakocsik tárolására hivatott földszinti tárolókban több helyen tűzveszélyes bútorok, és feleslegessé vált, éghető lim-lomok tornyosulnak. Hamarosan tűzrendészeti átvizsgálást tart épületeinkben (nem csak a földszinti tárolókban!) az illetékes hatóság, ezért kérjük, hogy minden érintett gondoskodjon tűzveszélyes holmijainak elszállításáról, ezt legalább a szervezett lomtalanítás idején tegye meg! A kifizetendő bírságot költhetnénk a lépcsőházak felújítására is, az esetleges káresemények megelőzésének fontosságát pedig ezúton is szeretnénk hangsúlyozni. Részletes felhívásunkért IDE kattintson, rossz példaképeket pedig IDE KATTINTVA nézhet meg.

 • Időjárás - időkép.hu
  2011-08-18 21:48:27

  Szmogtérkép

  Budapest szmogtérképe

Asztali nézet